Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktninger minst ett døgn forsinket

De første kosovoalbanske flyktningene som skulle til Norge, ventet forgjeves på flyplassen i dag morges. Flyvningen blir minst ett døgn forsinket. Når de kommer, settes den norske dugnadsånden på en prøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet som skal hente de første 90kosovoalbanske flyktningene til Norge, er minst ett døgn forsinket på grunn av den store mengden nødhjelpsflygninger, melder NRK.

Utsatt til i ettermiddag

Flyet skal bringe to grupper flyktninger til Norge. Den ene gruppen består av sterkt forkomne flyktninger, den andre av familiegrupper.

Det norske Herkules-flyet står på Gazzanice-basen i Italia, og flygningen er foreløpig utsatt til i ettermiddag. Flyet kommer trolig til Gardermoen et par timer over midnatt, sier oberstløytnant og pressetalsmann ved Forsvarets Overkommando, Knut Bakken til NTB.

Dugnadsånd

Kjell Mange Bondevik appellerte til norsk dugnadsånd da han kunngjorde at Norge skal ta i dmot 6 000 kosovoalbanske flyktninger.

Mange kommuner sier nei

Men mange kommuner sier nei til nye mottak på grunn av uløste problemer i forbindelse med økonomi og bolig, koblet opp mot et sterkt press på det kommunale hjelpeapparatet. Dette framgår av en pressemleding fra Faglig forum for kommunale flyktningemedarbeidere (Ffkf).

Etterlyser dialog

Leder for Ffkf, Stig O. Sæthre, vil gjerne ta imot flyktninger fra Kosovo. Samtidig etterlyser han statlig dialog med kommunene om praktiske tiltak.

- Dugnadsånden lever, og er sammen med engasjement et viktig aktivum, men uten praktiske tiltak i dialog med kommune-Norge er ikke dette nok til å løse de store oppgaver et slikt mottak vil medføre, heter det pressemeldingen fra Ffkf.

Venter på plass

- I dagens situasjon har Utlendingsdirektoratet (UDI) problemer med å finne nok kommuneplasser til flyktninger som sitter i statlige mottak og venter på slik plass. (NTB)