ULYKKE: Flere legehelikoptre ble rekvirert til redningsaksjonen. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark Blad / NTB Scanpix
ULYKKE: Flere legehelikoptre ble rekvirert til redningsaksjonen. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark Blad / NTB ScanpixVis mer

Flyktninger mistet livet i Seljordsvatnet

To unge menn er bekreftet døde. Politiet fortsetter nå søk etter savnet person.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To unge menn på 19 og 20 år er bekreftet omkommet etter at en båt med seks personer i går kantret ved Vesleøy i Seljordsvatn i Telemark.

En tredje person er fortsatt savnet, og politiet søker nå med ubåt på stedet.

Fem av dem som var med på båtturen, var skoleelever og gikk på videregående eller voksenopplæring i Bø, opplyser rådmann i kommunen, Åse Egeland til Dagbladet.

- De var alle unge og mindreårige flyktninger, sier hun.

Lite nettverk

- Dette er en dypt tragisk ulykke som berører mange i Bø. Alle de seks som var om bord båten er bosatt i Bø, sier Egeland til Dagbladet.

Den ene mannen som er bekreftet død etter ulykka, hadde flyttet til Norge alene, uten familie, ifølge Egeland. Den andre omkomne hadde noe familie i Bø, og Egeland forteller at de pårørende er varslet.

- Alle som var med på turen tilhører et lite nettverk i Bø, så kriseteamet ble raskt satt i beredskap, i tillegg til at vi har styrket flyktningtjenesten, sier hun.

- De overlevende, deres venner og pårørende er tatt hånd om, tilføyer hun.

Privat tur

Turen skjedde ikke i kommunens regi, ettersom det denne uka er høstferie i Bø.

- Dette var et privat opplegg, som vi ikke vet så mye om, sier Egeland.

Politiet skriver i en pressemelding fredag formiddag at de har sikret båten som ble brukt.

- Det er en del av politiets etterforskning å avdekke bakgrunnen for at personene oppholdt seg på vannet og omstendighetene rundt bruk av båten, bl.a. bruk av redningsvester, skriver politiet.

Førstehjelp på stedet

- Når det gjelder nærmere identifisering av de involverte ønsker politiet å forsikre seg om at alle pårørte er varslet før vi går nærmere inn på dette, heter det videre.

Ulykka skjedde i 14-tida i går, og én person ble tatt opp av vannet kort tid etter. Klokka 16.40 opplyste redningsleder Lillebø at ytterligere en person ble funnet i vannet ca. 16.30. Begge fikk livreddende førstehjelp på stedet.

Klokka 19.55 torsdag opplyste Anders Beyer, pressekontakt ved Oslo universitetssykehus, at de to som ble tatt opp av vannet - er omkommet etter ulykka.