Flyktninger okkuperer buss i Sverige

Vil ikke forlate Malmø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svensk politi og Migrationsverket forsøker nå å overtale 32 syriske flyktninger til å gå ut av en buss i Midt-Sverige.

Flyktningene bodde opprinnelig på et mottak i Malmö, men skulle bli overført til et mottak mye lenger nord: I nærheten av Östersund.

- Vi er 32 personer som overnatter i bussen. Vi fikk beskjed om at vi måtte flytte fra Malmø, og at det ikke ville ta mer enn 20 minutter med buss. Det tok 15 timer. Hvis Migrationsverket tilkaller politiet, kommer vi til å legge oss foran hjulene. Hvis de velger å flytte bussen, må de kjøre oss ihjel, sier en av asylsøkerne, Moaweyh Ramly, ifølge Expressen.

Representanter for Migrationsverket har forsøkt å forhandle med asylsøkerne siden i går. I dag valgte så fem personer å gå ut av bussen. De resterende flyktningene sier de blir værende i bussen inntil de får reise tilbake til Malmø.

- De har tilgang på varme lokaler og går inn og varmer seg etter tur. De har tilgang til både toaletter og mat, men nekter å forlate bussen, sier Bengt Stadin hos Jämtlands-politiet.

Representanter for svenske myndigheter håper at de kan løse saken uten at politiet må gripe inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.