Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktninger okkuperer buss i Sverige

Vil ikke forlate Malmø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi og Migrationsverket forsøker nå å overtale 32 syriske flyktninger til å gå ut av en buss i Midt-Sverige.

Flyktningene bodde opprinnelig på et mottak i Malmö, men skulle bli overført til et mottak mye lenger nord: I nærheten av Östersund.

- Vi er 32 personer som overnatter i bussen. Vi fikk beskjed om at vi måtte flytte fra Malmø, og at det ikke ville ta mer enn 20 minutter med buss. Det tok 15 timer. Hvis Migrationsverket tilkaller politiet, kommer vi til å legge oss foran hjulene. Hvis de velger å flytte bussen, må de kjøre oss ihjel, sier en av asylsøkerne, Moaweyh Ramly, ifølge Expressen.

Representanter for Migrationsverket har forsøkt å forhandle med asylsøkerne siden i går. I dag valgte så fem personer å gå ut av bussen. De resterende flyktningene sier de blir værende i bussen inntil de får reise tilbake til Malmø.

- De har tilgang på varme lokaler og går inn og varmer seg etter tur. De har tilgang til både toaletter og mat, men nekter å forlate bussen, sier Bengt Stadin hos Jämtlands-politiet.

Representanter for svenske myndigheter håper at de kan løse saken uten at politiet må gripe inn.

- Vi forsøker å forklare dem at de ikke kan velge hvor de blir bosatt. Dette er hva vi kan tilby, sier pressetalsmann for Migrationsverket, Pierre Karatzian.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!