Flyktninger stormer den franske havna. Nå har ordføreren fått nok av britene

Truer med å stenge havna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et stort antall flyktninger har lenge vært en utfordring for havnebyen Calais nord i Frankrike. Nå krever ordføreren i byen at britene tar sin del av ansvaret. Hvis ikke vil hun vurdere å stenge hele fergeleiet.

Videoer filmet av en lastebilsjåfør i går viser tydelig den desperate situasjonen flyktningene befinner seg i. Mellom 85 og 100 personer klatret over fem meter høye gjerder, og stormet gjennom sikkerhetssperringer og inn på havneområdet, ifølge BBC.

Bryter seg inn i lastebiler Videoen viser også hvordan flyktningene forsøker å bryte seg inn i lastebiler som står i kø, for å snike seg inn i Storbritannia. Dermed måtte alle lastebilene sjekkes på nytt før de fikk kjøre om bord. Politiet og grensekontrollen bruker også store ressurser på hunder og teknisk utstyr for å hindre mennesker i å gjemme seg i lasten, skriver Channel 4.

Lastebilsjåfør Lee Croson beskriver Calais som en krigssone, ifølge TV-kanalen ITV.

Det anslås at rundt 1000 flyktninger oppholder seg i Calais. De fleste er fra krigsherjede afrikanske land, eller fra Afghanistan. Mange av dem ankommer Europa den farlige veien via Middelhavet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer