Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktninger tatt i Montenegro

Den jugoslaviske hæren har tatt opp til 150 kosovoalbanere som forsøkte å flykte fra Montenegro til Albania og Bosnia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lokale flyktningeorganisasjoner som melder dette. Hjelpearbeiderne trodde kosovoalbanerne, menn i alderen 15 til 48 år, var blitt sendt tilbake til Kosovo. Familiene sitter igjen i Montenegro.

- Dette er første gangen hæren har tatt menn og hindret folk i å dra til Albania. Det er ekstremt alarmerende, sa Dzema Nikaj, leder av et krisesenter for flyktninger i Tuzi, en by i det sørøstlige Montenegro, nær grensen til Albania.

- Dette er et ledd i det krypende kuppet hæren hele tiden prøver på, sa visestatsminister Dragisa Burzan i går da 25 mannlige kosovoalbanere ble tatt.

Over 70 000 kosovoalbanere har flyktet til Montenegro, som er lillebror i den jugoslaviske føderasjonen og politisk på kollisjonskurs med Serbia.

- Vi trodde vi ville være trygge her, men nå har dette skjedd. Det er skremmende, sa en middelaldrende mann fra Kosovo.

- Jeg føler samme frykt som da jeg var i Kosovo, sa han.

Militærpoliti stanset busser med flyktninger på grensen og hentet ut alle menn i vernepliktig alder. Dette skjedde både fredag kveld og i går morges.

Fem busser skulle i dag frakte de gjenværende flyktningene vekk fra grenseområdet og ned til Adriaterhavet, men kosovoalbanere nekter å flytte seg uten politieskorte.

(NTB-Reuters)