- Flyktninger til Norge var IS-terrorister

PST avslørte terrorister.

VILLE TIL NORGE: PST bekrefter at både Den islamske stat og al-Nusra Fronten, som er knyttet til al-Qaida nettverket, har forsøkt å sende terrorister til Norge som flyktninger. Foto: AP
VILLE TIL NORGE: PST bekrefter at både Den islamske stat og al-Nusra Fronten, som er knyttet til al-Qaida nettverket, har forsøkt å sende terrorister til Norge som flyktninger. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har forhindret Den islamske stat (også kjent under navnene IS og ISIL) og den al-Qaida tilknyttede terrorgruppa al-Nusra Fronten, å sende terrorister til Norge som flyktninger.

Dagbladet får bekreftet at PST på to turer til Midtøsten har avslørt at nærmere 10 personer som skulle til Norge hadde tilknytning til de to fryktede terrorist organisasjonen. De var plukket ut som kandidater til å få opphold i Norge av FNs flyktningorganisasjon UNHCR.

- Dessverre er det noen som forsøker å utnytte og misbruke flyktninginstituttet. Vi har avslørt flere kvoteflyktninger med tilknytning til al-Nusrafronten og ISIL, bekrefter politioverbetjent Svein Erik Molstad overfor Dagbladet.

PST vil ikke si noe om hvordan personene ble avslørt eller hvilke metoder som ble brukt Truer flere Fenomenet er heller ikke ukjent andre steder i Europa.

Mer enn 1,5 millioner syrere har kommet over grensa til Tyrkia siden starten på borgerkrigen. Tusenvis har også blitt fraktet med skip til Italia og andre EU-land i håp om asyl.

Tidligere i år skrev International Business Times om to personer som jobbet med å smugle IS-krigere til Europa. En av personene hevdet å ha deltatt på ti turer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer