Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktningkrisen i Syria i ferd med å bli den verste siden andre verdenskrig

Norge øker sitt bidrag med 100 millioner.

ØKER MED 100 MILLIONER:  Utenriksminister Espen Barth Eide sier at flyktningekrisen i Syria er ferd med å bli den verste siden andre verdenskrig. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
ØKER MED 100 MILLIONER: Utenriksminister Espen Barth Eide sier at flyktningekrisen i Syria er ferd med å bli den verste siden andre verdenskrig. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den pågående borgerkrigen i Syria er i ferd med å resultere i en av de verste flyktningkrisene siden andre verdenskrig. Omlag 8000 flyktninger ankommer nabolandene hver eneste dag, og flyktningetallet har passert 1,4 millioner, ifølge FN.

Den humanitære utviklingen i Syria og nabolandene er mer dramatisk enn selv de verste prognosene tilsa ved årsskiftet, skriver utenriksdepartementet i en pressemelding lørdag.

- Flyktningkrisen i Syria er i ferd med å bli den verste siden andre verdenskrig. Regjeringen øker derfor Norges humanitære bidrag med 100 millioner kroner, sier utenriksminister Espen Barth Eide. 

Livsnødvendig humanitær hjelp De humanitære tiltakene for Syria er kraftig underfinansierte. Den massive flyktningstrømmen rammer særlig Jordan og Libanon.  Fortsetter trenden, vil antall flyktninger ha økt til 3,5 millioner innen utgangen av 2013. I tillegg befinner det seg nå 4,25 millioner internt fordrevne inne i selve Syria.

- Store deler av det økte norske humanitære bidraget vil gå til å støtte FNs høykommissærs arbeid med flyktninger i Syrias naboland. Dette er livsnødvendig for menneskene det gjelder, men viktig også for å bevare den politiske stabiliteten i regionen, sier Eide.

Deler av det økte norske bidraget vil også komme internflyktninger til gode.  Med det nye bidraget på 100 millioner kroner vil Norge ha forpliktet 310 millioner kroner til humanitær støtte til ofrene for krisen i Syria i 2013.

Norge er blant de aller største bidragsyterne til å avhjelpe den humanitære krisen i Syria.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling