<strong>TRANSITTLAND:</strong> Her krysser flyktninger grensa mellom Serbia og Kroatia. I dag registrerte landet 10 000 flyktninger og migranter. Foto: Sipa / NTB scanpix
TRANSITTLAND: Her krysser flyktninger grensa mellom Serbia og Kroatia. I dag registrerte landet 10 000 flyktninger og migranter. Foto: Sipa / NTB scanpix Vis mer

Flyktningrekord i Kroatia. Registrerte nesten 10 000 flyktninger og migranter lørdag

Flesteparten fraktet til Ungarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kroatia registrerte ankomsten av nesten 10 000 migranter og flyktninger lørdag, noe som er det høyeste antallet som er kommet på en dag.

Det opplyser landets innenriksdepartement.

Siden migrantene først begynte å bruke Kroatia som transittland inn mot Vest- og Nord-Europa for ti dager siden, har rundt 65.000 mennesker krysset landets grenser.

Nesten alle flyktningene og migrantene ble brakt til grensen mot Ungarn, der mediene i landet opplyser at de fraktes videre til Østerrike med hjelp fra ungarske myndigheter.

Ankomstrekorden settes samtidig som Ungarn melder at landet midlertidig stanser byggingen av et planlagt grensegjerde mot Slovenia. Årsaken er reglene i Schengen-området, som både Ungarn og Slovenia er en del av.

Den ungarske regjeringen har bygget eller planlegger å bygge grensegjerder mot Serbia, Kroatia, Slovenia og Romania for å holde det store antallet migranter og asylsøkere ute.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer