Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flymannskapet er midlertidig suspendert

- Vi beklager, skriver flyselskapet i en epost.

BEKLAGER: Air Baltics kommunikasjonsdirektør Janis Vanags skriver i en epost til Dagbladet at flyselskapet beklager overfor passasjerene som ble berørt av promillekontrollen på deres fly på Gardermoen i morges. Videre opplyser han om at de fire besetningsmedlemmene som testet positivt på promillekontrollen er midlertidig suspendert. Foto: Air Baltic.
BEKLAGER: Air Baltics kommunikasjonsdirektør Janis Vanags skriver i en epost til Dagbladet at flyselskapet beklager overfor passasjerene som ble berørt av promillekontrollen på deres fly på Gardermoen i morges. Videre opplyser han om at de fire besetningsmedlemmene som testet positivt på promillekontrollen er midlertidig suspendert. Foto: Air Baltic. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire personer fra flyselskapet Air Baltic ble i morges pågrepet på Gardermoen etter at de fikk utslag på en promillekontroll.

De var alle en del av en besetning som skulle frakte norske charterpassasjerer til Kreta.

I en epost til Dagbladet skriver Air Baltics kommunikasjonsdirektør Janis Vanags at det latviske flyselskapet beklager det inntrufne.

- Grundig undersøkelse - Vi beklager å informere om at flygningen BT7843 fra Oslo  til den greske øya Chania ble forsinket med 4,45 timer.

- Ifølge den informasjonen vi har tilgjengelig på nåværende tidspunkt, er fire personer i besetningen under mistanke for alkoholmisbruk, og de gjennomgår nå grundige medisinske undersøkelser for å få fastslått det nøyaktige alkoholnivået i blodet, skriver Vanags.

Midlertidig suspendert Både kaptein, styrmann og to flyvertinner ble tatt med promille på over 0,2 under en kontroll inne på flyet før planlagt avgang i morges.

De har i ettermiddag sittet i avhør med politiet, og skal etter planen fremstilles for fengsling på mandag.

- Sikkerhet er vår høyeste prioritet og Air Baltic er igang med grundige undersøkelser av denne hendelsen. Vi har midlertidig suspendert de fire involverte inntil etterforskningen er avsluttet, skriver kommunikasjonsdirektøren. 

Han tilføyer:

HINDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen har stoppet fire besetningsmedlemmer i promilletest. Foto: Tipser
HINDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen har stoppet fire besetningsmedlemmer i promilletest. Foto: Tipser Vis mer

- Air Baltic har flere kontrollsystemer på plass for å ivareta sikkerhet på alle våre flyvninger, og vi har mange prosedyrer som skal redusere faren for menneskelige feil. Vi er takknemlige for at norske flyplassmyndigheter og politi har bidratt til å ivareta våre sikkerhetsrutiner.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!