Dødsfall:

Flymareritt: - Døde foran barna

Den lille familien skulle starte et nytt liv, men tobarnsmora kom aldri av flyet i live.

SKREKKOPPLEVELSE: Den lille familien på fire skulle fly til Storbritannia for å starte sine nye liv da tragedien rammet. Foto: GoFundMe
SKREKKOPPLEVELSE: Den lille familien på fire skulle fly til Storbritannia for å starte sine nye liv da tragedien rammet. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

Tobarnsmora Helen Rhodes og familien hadde bodd i Hongkong i mer enn 15 år, men skulle flytte hjem til Storbritannia for å starte et nytt liv.

- Hun var spent og nervøs over å flytte, men gledet seg til å se familien sin. Hun hadde verken sett familien eller sine gamle foreldre siden pandemien begynte. Dessverre fikk hun aldri se dem igjen.

- Døde i søvne

Det skriver familiens venn Jayne Jeje på innsamlingssiden GoFundMe. Saken er også omtalt av den britiske nyhetskanalen Sky News.

Helen skal ha sovnet i flysetet. Noen få timer etter at flyet hadde tatt av, skal familien angivelig ha oppdaget at hun ikke pustet.

- Tross alle forsøk klarte man ikke å gjenopplive henne. Dette skjedde rett foran barna hennes, hevder familiens venn, som legger til:

- Helen døde i søvne på flyet fra Hongkong til Storbritannia.

Det går ikke fram av innsamlingskampanjen hva som skal ha vært dødsårsaken.

- Ble værende

Jeje hevder videre at tobarnsmora ble liggende livløs de neste åtte timene av flyreisen, før flyet landet i Frankfurt i Tyskland.

- Helens kropp ble værende i Frankfurt, mens ektemannen Simon og deres to unge barn måtte reise videre til Storbritannia uten henne.

FLYR: To fallskjermhoppere krasjet nylig flere hundre meter over bakken nær Bogota i Colombia. Video: Newsflare Vis mer

Nå har familievennen opprettet en GoFundMe-innsamling for at familien skal få hentet hjem kroppen, og til å dekke utgifter for begravelsen.

- Selv om dette var ekstremt traumatiserende for familien, så fikk de tid til å si det de ville til henne. De er helt knuste, tapet er ikke til å fatte.

- Lamslått av sorg

Så langt er rundt 150 000 norske kroner samlet inn til Helens etterlatte.

Helen Rhodes jobbet som jordmor, og beskrives som en kvinne som alltid var villig til å hjelpe andre. Jeje mener at hun var en drivkraft i lokalsamfunnet i Hongkong, der familien bodde de siste 15 åra.

- Vi håper bare at hun visste hvor mye hun betydde for oss, og at hun aldri kan erstattes. Dette tapet er så smertefullt og uvirkelig. Vi er lamslått av sorg, men føler oss heldige som har kjent henne, skriver Jeje.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer