Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flymekaniker sugd inn i jetmotor

Continental Airlines Flight 1515 var klar til å ta av fra flyplassen i Texas med 114 mennesker om bord da ulykken skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mekanikeren sto like ved Boeing 737-flyet på El Paso Internation Airport i Texas da flyet ruset opp motorene. Mekanikeren ble sugd inn i motoren og drept momentant.

- Noen på bakken ble sugd inn i motoren, sier Roland Herwig, talsmann for luftfartsmyndighetene i Oklahoma til CNN.

Toppsjefen i Continental Airlines Larry Kellner sier i en pressemelding at personen som døde i ulykken var en mekaniker som jobbet for en underleverandør til flyselskapet.

- Mine medarbeidere og jeg uttrykker vår sympati til den involverte mekanikerens venner og familie i denne tragiske hendelsen, sier Kellner.

Det var 114 passasjerer og et mannskap å fem om bord i flyet da ulykken skjedde.

- Continental koordinerer nå hjelp til de passasjerene som føler de trenger det, sier Kellner.

Ulykken skjedde under en vedlikeholdssjekk rett før flyet skulle ta av. En talsmann for Boeing-fabrikken sier at det ikke er første gang dette skjer.

- Det skjer ikke veldig ofte, men det har skjedd før, sier Liz Verdier i Beoing til CNN. Hun peker på at det er uansett er flyselskpaets ansvar.

DREPT MOMENTANT:  Flyet ruset opp høyre motor for en sjekk, og flymekanikeren ble sugd rett inn. Foto: SCANPIX/AP
DREPT MOMENTANT: Flyet ruset opp høyre motor for en sjekk, og flymekanikeren ble sugd rett inn. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

USAs ulykkeskommisjon har sendt etterforskere fra Denver i Colorado til Texas for å undersøke hva som skjedde da mekanikeren døde.

CONTINENTAL FORKLARER: Talsmann for Continental Airlines Martin DeLeon forklarer hva som skjedde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!