Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flymotor stoppet

PARIS (Dagbladet): Passasjerene på et Air France-fly fra Oslo til Paris lørdag ettermiddag fikk en sterk opplevelse da den ene motoren stoppet. Flyet måtte returnere til Oslo. «Teknisk feil,» sier Air France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt var normalt da vi tok av, forteller passasjer Kristin Vollset (17), årets yngste debutant på Gyldendal forlag med boka «Bananboka».

Flyet tok av 15.40. Det var ingen turbulens. Men etter om lag halvannen time av en flytur på to timer, begynte motorene å lugge.

- Vi fikk beskjed over høyttaleren at den ene motoren var ute av drift, og at det ikke betydde noe fordi det hendte ofte. Det var ikke noe problem. Men flyet la seg på sida og snudde i lufta, forteller Vollset.

Det ble ikke gitt flere beskjeder over høyttaleren, men flyet snudde mot Oslo. Det ristet og vinglet og klarte ikke å holde stø kurs.

Redde

- Det var ikke panikk, men flere var redde, og barn hylte høyt, sier Kristin Vollset.

Flyvertinnene kunne ikke svare på noe som helst.

Nærmere klokka 19 landet flyet på Gardermoen. Passasjerene ble bedt om å gå til en resepsjon og fikk hjelp til et hotell. Men de fikk ikke ut bagasjen. Og det gikk ikke noe nytt fly til Paris samme kveld.

Klokka fire neste morgen måtte passasjerene møte uten garanti om å få plass på første fly. Vollset kom med til Paris, men ikke videre til Lyon og hadde i går ennå ikke fått bagasjen sin. Da hadde hun ventet fire timer på flyplassen i Paris på hva som skulle skje.

Kontroll

- Hva følte du da du hørte om motorsvikten?

- Jeg er aldri redd på fly. Hvis det skal krasje, er det ikke noe du kan gjøre. Du er i hendene på flygerne. Jeg klarer ikke å bli redd, og tror flygerne har kontroll. Men det var mange som ble redde, sier Kristin Vollset.

Air France holder en lav profil i saken.

- Ja, det var et teknisk problem på den «flighten». Vi inngår ingen kompromisser med passasjerenes sikkerhet, sier en talskvinne for Air France.

Hun gir ingen flere detaljer, og kan heller ikke forklare hvorfor piloten valgte å fly gjennom halve Europa med en ubrukelig motor framfor å lande på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris som var nærmest.

Passasjerene i flyet tror det var for å lande med så lite drivstoff som mulig.

PASSASJER: Kristin Collset, som er gymnasiast i Lyon, var med Air France-flyet som måtte snu. Selv hadde hun ingen panikk.