LEVERER DOKUMENTER: Tidligere sikkerhetsrådgiver Mike Flynn vil gi fra seg materiale som kan gi ny informasjon om Russlands innblanding i valget i USA. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpix
LEVERER DOKUMENTER: Tidligere sikkerhetsrådgiver Mike Flynn vil gi fra seg materiale som kan gi ny informasjon om Russlands innblanding i valget i USA. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpixVis mer

Flynn leverer nye dokumenter om Russland-innblanding

Dokumentene kan kaste lys over saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn vil overlevere dokumenter til senatskomiteen som undersøker Russlands innblanding i valget.

Flynn måtte trekke seg som nasjonal sikkerhetsrådgiver etter avsløringene om at han løy til visepresident Mike Pence om samtaler med den russiske ambassadøren.

Granskningskomiteen i Senatet etterforsker for tiden påstandene om at Russland skal ha forsøkt å påvirke utfallet av presidentvalget i fjor, og i den forbindelse skal Flynn levere inn dokumenter som kan kaste lys over saken.

En kilde nær Flynn sier at Flynn neste uke skal overlevere materiale knyttet til to av hans selskaper i tillegg til personlige papirer som komiteen etterspurte tidligere i mai.

Flynn har tidligere nektet å etterkomme en slik forespørsel, med henvisning til den grunnlovsfestede retten til å ikke gi opplysninger som kan føre til at en selv risikerer straff.

At han nå gjør helomvending i saken skyldes ifølge hans advokat at den forrige forespørselen ba om mye mer materiale enn den siste.

(NTB)