Flyofrene ble hedret med kortesje og blomsterhav

De første omkomne fra MH17 ankom Nederland i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rett før klokka 16 i dag ankom det første flyet med kroppene til 16 av ofrene som omkom i Malaysia Airlines-flyet MH17. Dette er det første av to fly som i dag ankommer Nederland. 

Et australsk fly ankom seneremed 24 kropper til. Flyene ble mottatt av den nederlanske kongen Willem-Alexander og dronningen Máxima, sammen med blant annet den australske utenriksministeren.

På den nederlanske flyplassen ventet pårørende og en rekke lokale, nasjonale og internasjonale journalister. The Courier Mail skriver at det ble ventet over tusen pårørende og 300 journalister.

Det ble avholdt et minutt stillhet for å hedre personene som omkom på flyet.

Familie og venner kunne se at kistene blir båret ut av flyet og bli lastet inn i individuelle likbiler. 20 likbiler stilte  seg opp mellom de to flyene og de ti første kistene fra hvert fly ble plassert inn i bilene.


Denne prosessen fortsatte helt til alle kistene var kommet om bord og kjørt vekk.

Identifisering Kroppene ble tatt med nordover til Hilversum, en tur på rundt halvannen time, hvor rettsmedisinere vil starte å identifisere kroppene.

Et team av spesialister vil starte å identifisere kroppene i morgen, en prosess som kan ta flere måneder.

Nederland har erklært onsdag som nasjonal sørgedag, og flagger på halv stang.

193 av de 298 som døde på flyet som var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur var nederlendere.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer