Flypassasjer forsvant

Margie Dabney skulle bytte fly i Texas den 5. desember. Siden har ingen sett henne. Nå blir flyselskapet saksøkt for 85 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Altzheimser-syke Margie Dabney (70) skulle bare bytte fly på flyplassen i Texas den 5. desember i fjor. Siden har ingen sett henne.

- Vi tror det er mer i denne historien. Det er fullstendig absurd at de skal miste noen som dem, sier Joe Dabneys advokat, Bruce South, melder nyhetsbyrået AP og CNN.

Ekteparet fra Bakersfield i California, USA, var på vei fra Indianapolis til Los Angeles da de stoppet på Dallas-Forth Worth internasjonale flyplass i Texas for å bytte fly.

Altzheimer-syke Margie Dabney var så desorientert at hun hadde forsøkt å åpne flydøra under turen til Texas, og flyplassen var varslet om hennes tilstand. Men den flyplassansatte som skulle hjelpe henne gikk til feil gate, sier advokat South.

Ektemannen Joe Dabney var nylig hofteoperert og ble hjulpet til et venteværelse da hans kone tilsynelatende gikk sin vei. Det gikk en time før flyselskapet kontaktet politiet.

Talsmenn for flyselskapet sier at hans om skulle hjelpe ekteparet ikke var klar over at han skulle ha ansvaret for begge to, og visste heller ikke at kvinnen hadde altzheimer.

- Vi har forsøkt å finne ut hva som skjedde med fru Dabney. Uheldigvis har vi fremdeles en rekke ubesvarte spørsmål. Det er åpenbart en tragisk situasjon, sier talsmann for flyselskapet, Marty Heires.

Han sier at de har leid inn en privat etterforsker og tilbudt 10 000 dollar i belønning for de som kan hjelpe til med opplysninger om hvor Margie Dabney er.

Ektemannen Joe Dabney sier han håper at søksmålet vil få oppmerksomhet og fokus tilbake på hans savnede kone, og har også oppfordret til boikott av flyselskapet American.

Advokat South opplyser at han under møter med flyselskapet har fått vite at både en pilot og en bygningsarbeider har sagt at de så Margie Dabney på rullebanen den ettermiddagen hun forsvant. Men innen de hadde gjennomsøkt det avsperrede området hadde hun forsvunnet igjen.

Advokaten tror at hun enten er død, eller at noen har gitt henne husrom. Fire millioner amerikanere lider av Altzheimer, som gradvis ødelegger menneskers hukommelse.

<B>SAKSØKT: American airlines vet ikke hva som har skjedd med Margie Dabney.