Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flypassasjer klikket da han ikke fikk bestille øl

Risikerer fengselsstraff på 20 år.

KLIKKET: En mann klikket da han ikke fikk servert øl på en flyvning mellom Saint Croix og Miami. Foto: NTB Scanpix
KLIKKET: En mann klikket da han ikke fikk servert øl på en flyvning mellom Saint Croix og Miami. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alkohol og flyturer: En kombinasjon som titt og ofte ender opp i bråk. Det gjorde det også på en American Airlines-flyging mellom Saint Croix og Miami på onsdag. Nå risikerer mannen som skapte kvalme på flyet en fengselsstraff på opptil 20 år.

Flere amerikanske medier har omtalt hendelsen. Blant annet Washington Post, Miami Herald og ABC News.

Først var det en kabinansatt som hørte mannen romstere rundt i flyet, og da den ansatte ved flyet åpnet døra for å se etter, smalt mannen den i ansiktet på ham.

Satt ved politibetjent

Medpassasjeren på flysete 17B og 17C hadde sett seg leie av å måtte reise seg hver gang mannen skulle ut å gå. I tillegg hadde de, ifølge rapportene, fått nok av å høre på at han fornærmet de ansatte i flyet hver gang han skulle bestille øl.

Seinere skulle det vise seg at mannen som hadde sete 17C var en politibetjent.

Men først: Da bråkmakeren skulle bestille seg enda en øl, ble han til slutt nektet mer servering. Ifølge FBI skal da mannen ha svart med å klatre over fanget til politibetjenten, før han jaget etter kabinmedlemmet, kjeftet på ham og krevde å få drikken sin.

- Kan du vennligst sette deg ned? Du skal ikke drikke mer øl nå, sa kabinmedlemmet og opplyste om at de ville være framme innen en time.

JEDI-PASSASJEN: Pilotene kaller den for Jedi-passasjen. I «Star Wars-dalen» kan du se nesten alle amerikanske jagerflytyper på en og samme dag. Video: CNN Vis mer

Havnet i brytekamp

Da eskalerte situasjonen ytterligere. Flere passasjerer har filmet hendelsen, og i videoene kan man se mannen veive med armene foran ansiktet til kabinpersonalet, samtidig har politibetjenten fått nok og bestemmer seg for å delta i konflikten.

Det hele resulterte i at den bråkete mannen og politibetjenten havner i et slagsmål, hvor førstnevnte spytter blod og river av ham skjorta.

- De så ut til å slå etter hverandre, har kabinpersonalet forklart til FBI.

Etter hvert klarer passasjerene å skille de to kamphanene, og den urolige mannen tar plass ved sete 17B igjen.

- Jeg skal drepe deg. Jeg vet at du er politi! skal mannen ha ropt over midtgangen.

Risikerer lang straff

Så skal han ha fått beskjed om å roe seg ned, fra en annen passasjer som prøvde å holde ham fast.

- Nei! Jeg vil ikke roe meg ned, kan man se mannen svare i videoene, før han på ny prøver å bestille seg en øl.

Vel framme i Miami ble mannen møtt av fire politibetjenter som tok ham med seg ut av flyet. Nå er han siktet for å ha forstyrret en flybesetning, og risikerer en fengselsstraff på opptil 20 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media