Flypassasjer sa han hadde bombe i skoen

Franskmann på Torp.

SKOTATT: En franskmann ble pågrepet på Sandefjord lufthavn Torp etter at han sa han hadde en skobombe. Arkivoto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
SKOTATT: En franskmann ble pågrepet på Sandefjord lufthavn Torp etter at han sa han hadde en skobombe. Arkivoto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En fransk statsborger ble onsdag kveld pågrepet på Sandefjord Lufthavn Torp etter at han påsto at han hadde en bombe i skoen.

Den 56 år gamle franskmannen var på vei gjennom sikkerhetskontrollen da sikkerhetsfolkene på Torp hørte han si at han hadde en bombe gjemt i skoen.

- Først tok ikke personalet i sikkerhetskontrollen mannen på alvor, men da han gjentok at han hadde en bombe, valgte de å tilkalle politiet, forteller operasjonsleder Johs Nysæther i Vestfold politidistrikt til Østlands-Posten.

- I tillegg var det ting ved mannens oppførsel og ansiktsuttrykk som gjorde at sikkerhetsfolkene ikke kunne se bort fra at det han fortalte faktisk stemte, forteller operasjonslederen.

Mannen ble tatt med til arresten i Tønsberg, der han fortsatt satt torsdag morgen.

Franskmannen skal ifølge politiet ha gitt uttrykk overfor politiet at han var lei sikkerhetskontroller på flyplasser, og at det var derfor han sa til medpassasjerer at han hadde en bombe gjemt i skoen.


(NTB)