Flypassasjer skutt og drept

Passasjeren i Miami skal ha oppført seg truende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 44 år gammel amerikansk statsborger ble skutt og drept ved et Boeing 757-fly fra American Airlines i Miami, etter å ha truet med at han hadde en bombe.

Skuddene ble avfyrt av en politiansatt. USA begynte å plassere bevæpnede politifolk om bord i fly etter 11. september. Dette er første gang «fly-marshallene» avvfyrer skudd mot en passasjer på et amerikansk fly.

Passasjeren løp ifølge vitner fram og tilbake i midtgangen inne på flyet, og sa han hadde en bombe i håndbagasjen.

Mannen ble forsøkt stanset av to politifolk som var om bord, men han klarte å løpe ut av flyet som allerede var klart til å ta av. Politimennene tok opp jakten på mannen og beordret ham til å legge seg ned.

Da passasjeren stakk hånda ned i en bag, ble han skutt med to eller tre skudd. Mannen ble skutt i boardingrampen, altså «tuben» som forbinder flydøra med terminalen.Ingen bombe
 

Mannens bag og all annen bagasje om bord på flyet er gått gjennom av bombehunder, men det er ikke funnet tegn til eksplosiver.

- Vi har ikke funnet noen bombe, og har ingen grunn til å tro at saken har noen forbindelse til terrorister, sier James E. Bauer leder for antiterrorpolitiet på flyplassen i Miami, melder AP.

MANN SKUTT OG DREPT: En passasjer på et Boeing 757-fly fra American Airlines skal ha truet med at han hadde en bombe. To politifolk som var om bord, tok opp jakten på ham og mannen ble skutt. Foto: AP/Scanpix
MANN SKUTT OG DREPT: En passasjer på et Boeing 757-fly fra American Airlines skal ha truet med at han hadde en bombe. To politifolk som var om bord, tok opp jakten på ham og mannen ble skutt. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Flyet, som hadde flightnummer 924, tok av fra Medellin i Colombia klokka 12.16 lokal tid. Det skulle mellomlande i Miami og dra videre til Orlando klokka 14.18 lokal tid.

Bilder fra internasjonale tv-kanaler viser at flyet er kjørt helt fram til gate D-42 , som ble avsperret.

Flyet ble raskt omringet av rundt hundre bevæpnede politifolk. Det var 133 passasjerer om bord i flyet. Passasjerene ble holdt igjen i over en time, mens politiet prøvde å skaffe seg oversikt over situasjonen.

Manisk depressiv

Den drepte passasjeren er identifisert som den 44 år gamle Rigoberto Alpizar, som kom fra Quito i Ecuador til Miami tidligere onsdag, melder AP.

Hans kone skal ifølge vitner ha løpt etter mannen og ropt at han var mentalt syk, og at han ikke hadde tatt medisinen sin. Mannen skal ha vært manisk-depressiv.

INGEN BOMBE: Leder for flypolitiet, James E. Bauer, kunne opplyse at politiet ikke fant eksplosiver da de gikk igjennom all bagasje om bord på flyet.
MÅTTE VENTE: Passasjerene på den internasjonale flyplassen i Miami.
GJENNOMSØKTE FLYET:</B> Antiterrorpoliti gikk gjennom hele flyet, men konstaterte at det ikke var noen bombe om bord.
MANISK-DEPRESSIV:</B> Kona til den 44 år gamle Rigoberto Alpizar skal ha forsøkt å forklare at mannen var mentalt syk og ikke hadde tatt medisinen sin.