Kokainsmugling:

Flypassasjerene sjekket inn bagasjen. Så slo den sylfrekke narkoringen til

Kopierte og brukte bagasjeetikettene til uskyldige reisende.

FREKK NARKORING: Kokain ble smuglet ut av landet med uskyldige passasjerers bagasjeetiketter fra Galeão flyplass i Rio de Janeiro. Bildet er tatt i 2013. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
FREKK NARKORING: Kokain ble smuglet ut av landet med uskyldige passasjerers bagasjeetiketter fra Galeão flyplass i Rio de Janeiro. Bildet er tatt i 2013. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Brasiliansk politi har avdekket en narkoring som smuglet kokain på Rio de Janeiros internasjonale flyplass. Narkoringens frekke strategi var å utnytte uskyldige reisende, skriver The Guardian.

Fullstappet bagasje
Prosessen skal ha foregått slik: Når passasjerene sjekket inn, kopierte en ansatt ved flyselskapet bagasjeetikettene. Deretter skal de ha benyttet bagasjeetiketter for innenriksreiser, som ikke er underlagt like strenge inspeksjoner. Så ble koffertene plassert på internasjonale flyginger.

Slik smuglet de ut bagasje fullstappet med kokain.

27 personer er arrestert, inkludert ansatte fra både flyselskaper og flyplassen, og en tjenestemann fra det brasilianske skattekontoret, ifølge politiet.

En stor sum utenlandsk valuta ble også funnet.

300 kilo kokain
- Den kriminelle planen utnyttet uskyldige passasjerer, sa Wagner Menezes fra føderalt brasiliansk politi til pressen tirsdag.

I september fant politiet 300 kilo kokain i en lagerbygning på São Sebastião-markedet i Penha, et Rio-nabolag. Lageret ble brukt til å pakke kokainen, som deretter ble kjørt til flyplassen av en taxisjåfør.

Politiet kaller hele operasjonen for «Operation Rush».

- Vi gjennomførte en veldig spesifikk etterforskning, og identifiserte tre grupper som opererte på Galeão, sa Menezes.

De to andre gjengene som opererte på flyplassen smuglet ikke narkotika.

En gruppe smuglet elektroniske varer forbi tollen for å unngå importavgifter, og en annen stjal miniatyrflasker av vin, champagne og sprit fra fly parkert på flyplassen.

Sistnevnte virker kanskje ikke like alvorlig i sammenlikning med de andre, men tyveriene av flaskene avdekket bekymringsfulle sikkerhetsfeil.

Utnyttet uskyldige
Etterforskningen begynte i februar, da en koffert ankom Amsterdam flyplass med en bagasjeetikett som viste at destinasjonen var den brasilianske byen Salvador.

Den ble aldri hentet, og ble sendt tilbake til Brasil. Der ble det tatt røntgen av kofferten, og det ble funnet 36 kilo kokain.

Ifølge Menezes skal kofferten ha fått bagasjeetiketten til et uskyldig eldre par på vei til Salvador, og ble deretter satt på en internasjonal flyging.

Det er ikke klart om kofferten hadde enda en bagasjeetikett, med Amsterdam som sin destinasjon, som kan ha falt av eller blitt fjernet.

Politiet tror også at narkoringen har sendt kofferter til Portugal.

Dette er ikke første gang Rios flyplass har blitt brukt for smugling. I 2011 ble 17 personer anklaget for å tilhøre en gjeng som arrangerte for at bager med utenlandske varer passerte gjennom flyplassen, uten å betale skatteavgifter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer