Flypassasjerer evakuert etter propell-uhell

16 personer evakuert på Haugesund lufthavn Karmøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et Coast Air-fly ble evakuert og skumlagt etter at en av propellene på flyet slo inn i en gjenstand på Haugesund lufthavn Karmøy rett etter at flyet hadde startet taksingen mot rullebanen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20 søndag kveld. Da var 14 passasjerer og to besetningsmedlemmer evakuert fra Coast Air-flyet som skulle fra Haugesund til Sandefjord.

Flyet hadde akkurat blitt satt i bevegelse, da den ene propellen slo inn i en gjenstand på bakken som sørger for strømtilkobling for flyet.

- Noen deler viklet seg inn i propellen, noe som igjen førte til at motoren bråstoppet. En del gjenstander ble spredt utover flyplassen, og Avinors mannskaper valgte å skumlegge flyet og et område rundt da det ble litt røykutvikling, sier operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ingen personer ble skadd i uhellet, men utover kvelden ble det en del forsinkelser i trafikken fra Haugesund lufthavn Karmøy.

På mandag er det ventet at Havarikommisjonen skal komme til Karmøy. Flyet ble såpass skadet at det ikke var mulig å fly med søndag kveld.

(NTB)