Flypassasjerer irritert over manglende varsling

Mangel på varsling irriterte mange flypassasjerer i dag, da de kabinansatte i Norwegian Air Shuttle gikk til streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Otto Ødegård fra Molde var blant dem som ikke visste noe om streiken før han møtte opp på Årø ved Molde for å ta formiddagsflyet til Bergen.

- Hadde jeg blitt ringt opp om morgenen, kunne jeg ha tatt et tidligere fly via Oslo til Bergen. Nå kommer jeg trolig en dag for sent på jobb på Gullfaks B i Nordsjøen, sier han.

Ingen informasjon

Verken Ødegård eller andre flypassasjerer hadde fått det minste forhåndsvarsel om at det kunne bli streik. Ødegård hadde derfor ikke lyttet på radioen om morgenen. I likhet med mange andre passasjerer, ble han heller ikke oppringt av reisebyrået eller Braathens torsdag morgen. Mangelen på informasjon irriterte ganske kraftig.

Han skulle reise fra Molde til Bergen med Braathens/Norwegian Air Shuttle klokka 11.15 og videre med helikopter til arbeidsplassen sin i Nordsjøen klokka 13.30. I stedet måtte han reise med Braathens fra Molde via Oslo til Bergen, og kom ikke til Bergen før 16.35. Da hadde helikopteret hans forlengst forlatt Flesland, og Ødegård måtte belage seg på en ekstra overnatting i Bergen, mens kollegaen hans på Gullfaks B måtte være på jobb ett ekstra døgn.

Overraskende

Streiken kom overraskende også på de ansatte på flyplassen.

- Jeg visste ikke noe før jeg ble oppringt av NRK tidlig på morgenen, sier vaktsjef Ingvar Vågseter ved Braathens i Molde til NTB.

Han sier at de ansatte på flyplassen straks begynte å ringe opp passasjerer, men så tidlig på morgenen er ikke det helt enkelt. Mange har oppgitt telefonnummer til jobben, og der er det gjerne ikke svar å få så tidlig på morgenen.

Vågseter sier at mange alle passasjerene som ønsket det fikk plass på fly via Oslo, men at mange som hadde tenkt seg tur/retur Trondheim eller Bergen på dagen valgte å kutte ut reisen eller ut sette den.

Han berømmer også Regionsykehuset i Trondheim (RIT) som viste stor fleksibilitet i den vanskelige situasjonen som oppsto, og endret timeavtalene for pasienter som ikke kom seg dit til avtalt tid.

- Vi hadde god plass på flyene våre i dag. Verre blir det i morgen. Da er det mindre plass på de fleste avgangene via Oslo, sier Vågseter.

(NTB)