Flypassasjerer nektet å ta buss

TRONDHEIM: I alt 30 passasjerer nektet å forlate flyet på Værnes i går, da Braathens SAFE på vei fra Oslo til Værnes måtte droppe en mellomlanding i Røros på grunn av en mindre teknisk feil og nedsnødd flystripe. Passasjerene ville ikke ta buss til Røros, de ville fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra Værnes hadde Braathens SAFE satt opp en buss som skulle frakte passasjerene den tre timer lange veien ned til Røros, men den gang ei: De 30 passasjerene blånektet da de ble bedt om å forlate flyet, skriver Adresseavisen.

Flyet skulle gå direkte tilbake til Fornebu fra Værnes, men de 30 arge passasjerene fikk ifølge avisen presset igjennom at det mellomlandet på Røros. Braathens SAFE ga til slutt etter for passasjerenes krav da været bedret seg, og flystripa på Røros ble ryddet for snø.

- Jeg har jobbet her i 35 år, men jeg har aldri vært borti lignende, sa en oppgitt vaktsjef i Braathens SAFE, Baard Øyen, etter bruduljene.

Statssekretær i Kommunal- og arbeidsdepartementet Per N. Hagen, som selv var passasjer i flyet, avviser overfor NRK Dagsnytt at passasjerene tvang flyselskapet til mellomlandingen. Han sier at de ba om en forklaring på hvorfor flyet ikke kunne gå til Røros, og at de da fikk det slik de ville. Han har ikke forståelse for at Braathens SAFE er misfornøyd med oppførselen til de reisende.

- Hvis vi ikke hadde fått ordnet opp i situasjonen, hadde vi nok i siste instans måttet dratt inn hjelp fra politiet, sier vaktsjef Øyen til Adresseavisen.

(NTB)