USA

Flyplass forbyr vann i plastflasker

Snart må du ta med deg din egen nedbrytbare vannflaske eller kjøpe en godkjent flaske på flyplassen i San Francisco.

FORBUDT: Flyplassen i San Fransisco legger ned et forbud mot salg av vann i plastflasker. Dette trer i kraft 20. august. Foto: Mint Images / REX
FORBUDT: Flyplassen i San Fransisco legger ned et forbud mot salg av vann i plastflasker. Dette trer i kraft 20. august. Foto: Mint Images / REXVis mer

Hvis du er ute etter å slokke tørsten når du reiser i USA, må du nå enten ta med din egen nedbrytbare flaske eller kjøpe en godkjent aluminiumflaske på flyplassen.

I et forsøk på å gjøre flyplassen mer miljøvennlig, har nå San Francisco flyplass lagt ned et forbud mot vannflasker av plast. Forbudet trer i kraft fra 20. august.

Dette kommer som en del av flyplassens tre års-mål om å bli en flyplass helt uten avfall, skriver CNN.

Ifølge den frivillige organisasjonen Zero Waste Alliance, betyr dette at minst 90 prosent av avfallet skal resirkuleres eller brukes som kompost.

- Et stort steg i riktig retning

- Dette er et stort steg i riktig retning for flyplassen, sier Doug Yakel, en talsperson for flyplassen og legger til at dette bidrar til å styrke flyplassens grønne initiativ.

Han forklarer at dette kommer til å sette en stopper for salg av vannflasker av plast, og at salgsstedene nå heller må selge flasker av resirkulert aluminium, glass og nedbrytbare vannflasker som fylles opp og brukes flere ganger.

Flyplassen nekter likevel passasjerer å ta med oppfylte vannflasker gjennom sikkerhetskontrollen.

Gjelder ikke brus

En vannflaske defineres som drikkevann i en forseglet boks, bag, flaske eller annen beholder som primært skal brukes en gang og har en kapasitet på en liter eller mindre.

Forbudet gjelder altså for rent vann, mineralvann, og vann med kullsyre - men gjelder ikke drikkevarer som er tilsatt smak som for eksempel brus, iste, kaffe og juice.

Til sammen ble det solgt rundt fire millioner plastflasker i året på flyplassen.

DRUKNER I PLAST: Verdenshavene forsøples og plasten brytes ned til mikroplast, som igjen går inn i næringskjeden. Briten Rich Horner sjokkerer med sin video fra havet utenfor Bali. Vis mer