BLOKKERER FLYPLASSEN:  Motstandere av regjeringen blokkerer Suvarnabhumi international airport i Bangkok. Demonstrantene forsøker å hindre statsminister Somchai Wongsawat å returnere fra et møte i Peru. Statsministeren skal komme tilbake i morgen. (AP Photo)
BLOKKERER FLYPLASSEN: Motstandere av regjeringen blokkerer Suvarnabhumi international airport i Bangkok. Demonstrantene forsøker å hindre statsminister Somchai Wongsawat å returnere fra et møte i Peru. Statsministeren skal komme tilbake i morgen. (AP Photo)Vis mer

Flyplass i Bangkok stengt av demonstranter

Trengte seg inn på terminalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle utgående flyvninger fra hovedflyplassen i Bangkok er stengt etter at regjeringsfiendtlige demonstranter trengte seg inn på flyplassen i dag.

- Av hensyn til passasjerenes sikkerhet har vi stoppet alle utgående flygninger midlertidig fram til situasjonen normaliserer seg, sier flyplasslederen, Serirat Prasutanon i en pressemelding.

Hundrevis av demonstranter kom seg gjennom politiets sperrelinjer og inn på passasjerterminalen, skriver AP. I tillegg har minst 2000 mennesker omringet flyplassen.

Demonstrantene forsøker å hindre statsminister Somchai Wongsawat fra å returnere til landet fra en internasjonal samling i Peru. Dette er en del av en seks måneders plan for å kaste regjeringen i regi av People's Alliance for Democracy (PAD).

— Målet vårt er at flyplassen stenges inntil Somchai går av, sa PAD-talsmann Parnthep Poupongpan.

Væpnet med golfkøller
Ifølge CNN er noen av demonstranter væpnet med golfkøller og lange trestokker. Demonstrantene har barket sammen med taxisjåførene på flyplassen, og lite utstyrte politi forsøker å hold orden.

- Noen av demonstrantene har kommet seg inn i bygningen. De trengte seg inn mens politiet forsøkte å stoppe dem, men vi kunne ikke gjøre noe for vi har fått ordre om å ikke bruke makt, sier Theeradej Chanurak, politisjefen som er ansvarlig for flyplassen til Sky News.

Ifølge en talsmann for Suvarnabhumi International Airport har de forsøkt å forhandle med demonstrantene, men uten å lykkes.

Innkommende fly er imidlertid ikke rammet av demonstrasjonene, skriver AP. 

- Flyene vil i stedet omdirigeres til Chiang Mai, Phuket eller andre flyplasser, men den har vært stengt siden klokken 21 (klokken 15 norsk tid, opplyser flyplassen.

Elleve skadd
Tidligere i dag skal minst elleve personer ha blitt skadd da demonstranter løsnet skudd mot tilhengere av regjeringen.

Skuddvekslingene oppsto etter at regjeringens tilhengere begynte å kaste stein på demonstrantene, som blokkerte hovedveien til den internasjonale flyplassen.

Fjernsynsbilder viste at minst to sikkerhetsvakter fra PAD fyrte av flere skudd mot regjeringens støttespillere. Minst elleve mennesker ble brakt til sykehus, minst én av dem med alvorlige skader.

Lar seg ikke presse Statsminister Somchai Wongsawat ser ikke ut til å la seg presse til å gå av som følge av kravene til PAD. PAD mener han er en stråmann for sin svoger Thaksin Shinawatra, som ble kastet etter et kupp i 2006 og siden har levd i eksil.

— Enhver som prøver å styrte regjeringen, er en opprører, fastslår statsministeren.

Ifølge PAD-lederen Sondhi Limthongkul kommer konfrontasjonen i Bangkok til å utvikle seg til et endelig oppgjør mellom Somchai og hans motstander, melder NTB. 

LØSNET SKUDD:  Demonstrantene løsnet skudd etter at tilhengere av regjeringen begynte å kaste stein på demonstrantene. Foto: Scanpix
LØSNET SKUDD: Demonstrantene løsnet skudd etter at tilhengere av regjeringen begynte å kaste stein på demonstrantene. Foto: Scanpix Vis mer
OPPTØYER:  Minst elleve personer er skadd i Bangkok etter sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av regjeringen i dag. Foto: Scanpix
OPPTØYER: Minst elleve personer er skadd i Bangkok etter sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av regjeringen i dag. Foto: Scanpix Vis mer