Europa

Flyplass-kaoset:
- Perfekt storm

Krisa på europeiske flyplasser har ikke bedret seg. Dette er ekspertenes forklaring og råd til deg som skal reise.

KAOS: Det har vært enormt lange køer på Schipol lufthavn i Amsterdam de siste dagene. I helga strakk køene seg utenfor bygningen. Foto: Daniel Angus / Reuters / NTB
KAOS: Det har vært enormt lange køer på Schipol lufthavn i Amsterdam de siste dagene. I helga strakk køene seg utenfor bygningen. Foto: Daniel Angus / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Endeløse køer og timer med venting er det som møter reisende på de store flyplassene ute i Europa.

Skal vi tro ekspertene, er det ingenting som tilsier at problemet vil løses innen sommerferien. Faktisk kan det ta mer enn et år før flere av lufthavnene er tilbake der de var før pandemien, ifølge lufthavnsjefer.

Onsdag kansellerer flyselskapet Swiss tusenvis av flyginger. Ifølge den sveitsiske avisa Blick vil dette berøre rundt 30 000 passasjerer.

Også i juli og august kansellerer de rundt 100 flyginger.

Ha god tid

- Det er greit å beregne litt tid når man skal reise utenlands i sommer - spesielt hvis man skal bytte fly på en av de store flyplassene, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Dagbladet.

Han beskriver situasjonen på flyplassene i Europa som en «perfekt storm».

- Jeg tror man bør ha i bakhodet at ting kan skje. I mange tilfeller behøver det ikke være flyselskapet sin skyld, men en følgefeil av alt, som kan bli til en perfekt storm, sier flyanalytikeren.

Strandet i utlandet

Flere flyselskaper - inkludert British Airways og EasyJet - har droppet flyrutene sine for å unngå for mange kanselleringer i siste liten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.