Flyplass-kø: - Det var kaos

Onsdag ettermiddag oppsto det problemer på Tromsø lufthavn, noe som førte til lange køer på den store utfartsdagen.

TROMSØ: Tromsø lufthavn hadde problemer med bagasjesystemet onsdag ettermiddag. Foto: Roy Svartsund
TROMSØ: Tromsø lufthavn hadde problemer med bagasjesystemet onsdag ettermiddag. Foto: Roy Svartsund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag oppsto det problemer med bagasjesystemet på Tromsø lufthavn, ifølge NRK Troms. Dette førte til lange køer.

- Det var kaos da jeg kom. Bagasjebåndet streiket og man fikk ikke levert bagasje på en stund, forteller Roy Svartsund til Dagbladet.

En time i kø

Svartsund er på vei til Lørenskog, hvor jula skal feires med familie. Når han snakker med Dagbladet, har han kommet seg gjennom sikkerhetskontrollen og skal til å boarde flyet. Men starten på reisen gikk ikke knirkefritt.

- 22. desember skal det jo selvsagt skje, sier han og viser til den store utfartsdagen.

TRØKK: Kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn forventet mye trafikktrøkk dagene før jul. Reporter: Amanda Walnum. Video: Vegard Krüger. Vis mer

- Det var noen som sa til meg at i dag skulle man være tidlig ute, i tilfelle. Jeg kom hit 12.30 og sto en time i kø, fortsetter han.

- På bildet du har delt ser det ut som det var mye folk i kø?

- Ja. Og da hadde jeg kommet langt fram i køen. Det sto like mange bak. Men det gikk greit etter hvert.

- Hovedbåndet stoppet en halvtimes tid, men det er ordnet igjen nå, men det er mindre forsinkelser ut fra Tromsø på grunn av dette, sier Ivar Helsing Schrøen, Lufthavnsjef Tromsø, ifølge Nordlys.

- Den travleste dagen

Det er ventet mye trafikk på flyplassene i dag. Mange skal hjem til jul, og dagen i dag er blitt stemplet som den store utfartsdagen.

Da Dagbladet besøkte Gardermoen onsdag formiddag, var det første rushet overstått. Likevel var det lange køer på flyplassen.

- Dette er den travleste dagen i året, men også i morgen vil vi se noe trafikk. Da skal de siste reisende hjem til jul, sa Harald Kvam, kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, til Dagbladet.

Ifølge Kvam ventes det nesten 60 000 reisende fra Oslo Lufthavn i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer