Flyplassansatt tatt med bombe

Fransk politi har pågrepet fem personer etter at de fant våpen og eksplosiver i bilen til en flyplassansatt på Charles de Gaulle utenfor Paris i helgen. Nå sjekkes de opp mot muslimske terrorgrupper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En observant reisende så et våpen i en bil på parkeringsplassen på den sterkt trafikkerte internasjonale flyplassen. Han tipset politiet ved flyplassen som bestemte seg for å undersøke bilen nærmere. De fant våpen, eksplosiver og utstyr til å utløse eksplosjoner. Blant våpnene var det et maskingevær og fem pakker med plastisk sprengstoff.

Gikk gjennom sikkerhetskontrollen

Fransk politi har arrestert en stuer ved Charles de Gaulle-flyplassen i Paris. Mannen hadde en bombe «klar til bruk,» sa etterforskere mandag.

Mannen er stuer ved flyplassen og hadde en bombe som var «klar til bruk,» sa kilder som sto etterforskningen nær.

Den arresterte er en 27 år gammel fransk statsborger av algirsk opprinnelse, identifisert som Abderazak Besseghir. Han arbeidet i bagasjeavdelingen ved Paris' største internasjonale flyplass.

Stillingen ga den arresterte adgang til flere viktige soner på Charles de Gaulle-flyplassen, en av de travleste i Europa som 100.000 passasjerer passerer hver dag.

Nekter forklaring

Den arresterte har til nå nektet å forklare seg for politiet.

Politiet fant et automatvåpen, en maskinpistol, fem pakker plastiske eksplosiver og to tenningsmekanismer i bagasjerommet på mannens bil som sto parkert på flyplassen.

Besseghir sitter nå i avhør hos antiterroreksperter ved politiet i Paris.

Foreløpig har ikke politiet avdekket noe motiv for at 27-åringen oppbevarte så mye våpen og sprengstoff i bilen sin.

Sjekkes mot terrorceller

I forbindelse med ransaking av 27-åringens hjem i Paris, ble mannen far, to brødre og en venn av famililen pågrepet, skriver New York Times. Terroretterforskere i Paris undersøker nå om den pågrepne stueren kan knyttes til noen terrororganisasjon eller muslismke organisasjoner. Han er et prikkfritt rulleblad ifølge franske medier, som siterer anonyme etterforskere.

Flere avslørt

Fransk politi har jobbet svært målrettet med å avsløre mulige terrorister siden angrepene på tvillingtårnene i New York i september i fjor. En brite, Richard Reid, ble pågrepet med plastisk sprengstoff i skosålene sine på en flygning fra Paris til Miami. Et av de ubesvarte spørsmålene etterforskerne har forsøkt å finne svar på er; hvordan fikk Reid sprengstoffet ombord i flymaskinen i Frankrike?

Seks personer som ble satt i forbindelse med Reid ble pågrepet i november. De seks skal nå sjekkes opp mot 27-åringen som ble pågrepet på Charles de Gaulle-flyplassen i helga.

SJEKKER NØYE: Sikkerhetsvaktene på Charles de Gaulle-flyplassen følger bagasjen med argusøyne. Siden terrorangrepene i New York har over 1000 nye sikkerhetsvakter blitt ansatt på flyplasser i Frankrike.