Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyplassen i Banda Aceh åpnet igjen

Flyet som kolliderte med kuer er flyttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arbeidere har fått trukket Boeing 737-maskinen av rullebanen, melder AP.

Hjelpearbeidet i området som er hardest rammet av flodbølgene, Aceh-provinsen i Indonesia, fikk et tilbakeslag i natt. Den eneste rullebanen på flyplassen i provinshovedstaden Banda Aceh ble stengt etter at et forsyningsfly ble stående skadd på flystripa.

- Flyet landet, deretter traff det en flokk kyr, fortalte Adri Gunawa, leder for trafikkontrollen på flyplassen Banda Aceh, til nyhetsbyrået AP.

- Vi stengte umiddelbart flyplassen. Resten av dagen vil fly med hjelpemateriell være forhindret fra å lande her. Det er virkelig ille, sa han.

Ingen personer på bakken skal ha blitt skadd da Boeing 737-flyet kolliderte med kuene. Det var hele tida mulig for helikoptre å lande på flyplassen.

Nå kan man gjenoppta innflygingen av hjelpemateriell med store fly igjen. Episoden illustrerer klart hvor sårbar infrastrukturen er i Aceh-provinsen. Det fantes ingen kraner eller maskiner som kunne fjerne flyet umiddelbart.

Tallet på omkomne mennesker i Indonesia er like over 94 000. Det er fortsatt titusener av savnede, og sjansene for å finne noen i live er små.

HJULENE BRAKK: Dette Boeing 737-lasteflyet ble stående på rullebanen på flyplassen i Banda Aceh. Flyet forårsaket store forsinkelser ettersom det ikke fantes maskiner til å løfte det av rullebanen. Foto: AP/Scanpix
HJULENE BRAKK: Dette Boeing 737-lasteflyet ble stående på rullebanen på flyplassen i Banda Aceh. Flyet forårsaket store forsinkelser ettersom det ikke fantes maskiner til å løfte det av rullebanen. Foto: AP/Scanpix Vis mer
FORTSETTER: Den amerikanske marinen fortsetter hjelpeflyvningene med helikopter fra flyplassen i Banda Aceh.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media