FEM DØDE: Dette bildet viser bevæpnet politi utenfor Jinnah flyplass i Karachi, der terrorister skal ha stormet stedet med granater og automatvåpen. Fem personer skal være drept. Foto: AP Photo/Express TV/NTB scanpix
FEM DØDE: Dette bildet viser bevæpnet politi utenfor Jinnah flyplass i Karachi, der terrorister skal ha stormet stedet med granater og automatvåpen. Fem personer skal være drept. Foto: AP Photo/Express TV/NTB scanpixVis mer

Flyplassen i Karachi under angrep, flere skutt

Minst fem drept av angripere med våpen og falsk ID.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tungt bevæpnede menn har angrepet en av terminalene ved flyplassen i Karachi - Pakistans største by. Terminalen som er under angrep er den eldste terminalen på flyplassen, som brukes til blant annet VIP-transport, privatfly og pilegrimsreisende.

Det pågår nå skuddveksling mellom angriperne og sikkerhetsvakter ved flyplassen, ifølge BBC. Pakistanske sikkerhetsstyrker har omringet flyplassen og stengt veiene i området.

Nyhetsbyrået AP melder at minst fem personer er drept, og en skadd.

Sjefen for hovedsykehuset i Karachi, Seemi Jamali, opplyser til nyhetsbyrået AFP at til sammen seks ofre er fraktet til sykehuset.

- Fem døde har blitt fraktet inn, og én såret er også tatt med til sykehuset, sier hun.

To av de drepte var sikkerhetsvakter ved flyplassen, mens to var ansatte i Pakistan International Airlines, ifølge sykehussjefen.

Luftfartsmyndighetene i Pakistan skriver på Twitter at en av terroristene skal ha blitt pågrepet av politi.

Mot rullebanen Det er ikke bekreftet hvor mange angripere det er snakk om: Ifølge pakistanske medier er det snakk om omkring ti bevæpnede menn, mens politiet opererer med fire til seks.

Ifølge nyhetsbyrået ANI har de tatt seg inn i et tomt fly - og som forsøker å bevege seg ut på rullebanen. TV-bilder viser røyk som stiger opp fra en rullebane der flere fly står parkert.

- Skuddvekslingen pågår. Vi vet ikke eksakt hvor mange angripere det er, men har mistanke om at det kan være fire til seks terrorister som har gått til angrep på flyplassen, sier polititjenestemann Rao Muhammad Anwar ifølge NTB.

Falsk ID Angriperne skal ha vært bevæpnet både med skytevåpen og håndgranater, og ifølge lokale medier er det hørt flere eksplosjoner.

Angriperne skal ha hatt falske ID-kort og vært kledd ut som sikkerhetsvakter ved flyplassen, ifølge Dawn.com. Slik tok de seg ubemerket inn på terminalen før de åpnet ild.

Alle fly dirigeres nå vekk fra Karachi. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.

Dagbladet oppdaterer saken.