Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyplassen i Mo i Rana evakuert etter håndgranatfunn

Vekter oppdaget håndgranat i postsekk på Røssvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble slått full alarm ved Mo i Rana lufthavn Røssvoll da politiet fikk melding om mulig håndgranat i en postsekk klokka 16.44 i dag.

- Vi fikk melding fra Securitas som anså noe til å ligne en håndgranat da de tok røntgenbilde av en stor postforsendelse. Vedkomne vekter er ikke ekspert på eksplosiver, men anså det til å være en håndgranat, sier operasjonsleder Vegard Vordal ved Helgeland politidistrikt til Dagbladet.

Vekterne evakuerte deretter flyplassen sammen med politiet, opplyser Vordal.

- Vi har hatt kontakt med politiets bombegruppe i Oslo og Forsvarets bombegruppe i Bodø. Vi blir å få bistand fra Forsvaret, siden de er nærmest og vi ønsker å få en avklaring, sier Vordal.

Postsekken har blitt fysisk båret bort og lagt i et sikkert område, og flyplassen var da Dagbladet var i kontakt med politiet i 18.25-tida åpnet for normal drift.

Politiet har ingen indikasjoner på hvem som har sendt sekken.

- Vi har ikke tatt sjansen på å åpne postsekken, så det vet vi ikke. Det skal bombegruppa hjelpe oss med, sier Vorland til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media