STENGT FLYPLASS Røde Kors laster forsyninger til Haiti om bord i et fly på flyplassen i Genève. Flyplassen i Haiti er sprengt og foreløpig stengt for mer innkommende trafikk til flyene som er der, er losset og kan ta av igjen. Foto: REUTERS / Denis Balibouse / SCANPIX
STENGT FLYPLASS Røde Kors laster forsyninger til Haiti om bord i et fly på flyplassen i Genève. Flyplassen i Haiti er sprengt og foreløpig stengt for mer innkommende trafikk til flyene som er der, er losset og kan ta av igjen. Foto: REUTERS / Denis Balibouse / SCANPIXVis mer

Flyplassen på Haiti er stengt

Overfylt av fly og forsyninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Flyplassen i Port-au-Prince er stengt for innkommende trafikk fordi den er overfylt av fly og forsyninger.

- Haitiske myndigheter har fortalt oss at de ikke vil ta imot flere fly i haitisk luftrom fordi oppstillingsområdene er overfylt, opplyste Laura Brown i USA luftfartsadministrasjon torsdag kveld.

Hun sa at ett amerikansk militærfly og ti sivile fly med forsyninger er plassert i formasjon i lufta over flyplassen mens de venter på at fly skal losse og ta av igjen.

Flyplassen var stengt etter jordskjelvet tirsdag, men rullebanen er i orden så den kunne snart tas i bruk igjen. Men tårnet fungerte ikke, og amerikanske militære har overtatt en del av flygeledervirksomheten.

Flyplassen har bare en rullebane og begrenset med oppstillingsplass og kan derfor bare takle et visst antall fly av gangen. Dessuten hoper forsyningene seg opp på flyplassen fordi mange av veiene inn til byen fortsatt er sperret av ruiner og knuste biler.

(NTB)