Flyplassene i nord åpner igjen

Flyplassene Andøya, Evenes, Bardufoss og Tromsø åpner igjen klokka 18, etter å ha vært stengt på grunn av aske fra Island.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Stengningen begynte å gjelde fra klokka 12. Området som fredag var stengt for all ordinær trafikk, var luftrommet over Andøya, Narvik, Bardufoss, Stokmarknes, Evenes og Tromsø, opplyser Avinor.

De reisende ble oppfordret til å ta kontakt med flyselskap eller reisebyråer eller søke informasjon på selskapenes nettsider.

Widerøe måtte fram til klokka 15 fredag kansellere alle avganger mellom Bodø og Tromsø, til sammen rundt 50 avganger, skriver ABC Nyheter.

- Dette er vel det meste vi har opplevd siden det sto på som verst, sier selskapets kommunikasjonsdirektør, Richard Kongsteien, til nettstedet.

Luftambulansen i Nord-Norge, både fly og helikopter, har fått godkjenning til å fly i luftrom med lav konsentrasjon av askepartikler, den såkalte sone 2.

- Helse Nord øker beredskapen i forbindelse med de problemene som askeskyen fører til. Kombinert med dårlig vær enkelte steder, fare for flom og usikre forhold på de nordnorske veiene, er situasjonen mer krevende enn i april, sier fagdirektør Jan Norum i Helse Nord.

(NTB)