Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyplassene og havnene på Mallorca er stengt

Minst to politimenn drept av bilbombe. Tromsø-jenter ble vitner til eksplosjonen.

- HELE STRANDA REISTE SEG: Norske Ida Grinde fortalte til Dagbladet at turistene løp bort til eksplosjonsområdet for å se. Foto: REUTERS/Pablo Navarrete/SCANPIX
- HELE STRANDA REISTE SEG: Norske Ida Grinde fortalte til Dagbladet at turistene løp bort til eksplosjonsområdet for å se. Foto: REUTERS/Pablo Navarrete/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Minst to medlemmer av den paramilitære styrken Guardia Civil er drept og flere personer er skadd etter en eksplosjon utenfor en politiforlegning vest på den spanske ferieøya Mallorca, skriver den spanske avisen El Pais.
Spanske myndigheter har stengt flyplassene og havnene på øya for trafikk etter angrepet.

Eksplosjonen skjedde i Palmanova klokken 13.50, mindre enn 500 meter fra en populær turiststrand.

Avisen El Mundo skriver at eksplosjonen har vært kraftig og gjort stor skade. Byrådet i Calvia bekrefter at kvartalet der det smalt ligger i en turistsone, med mange hoteller og ferierende i området.
Bilen stoppet like ved Marivent Palace, hvor den spanske kongefamilien oppholder seg, skriver BBC

Nordmenn i området
Kommunikasjonsdirektør i Star Tour Lena Petterson sier til Dagbladet at de har flere hundre norske gjester i området.
- Vi har 456 nordmenn i området. Informasjonen vi har fått så langt er at ingen av våre kunder er involvert. Vi har sendt en sms til alle gjestene om det som har skjedd. Det er også guider på vei.

Pressevakt i UD, Anders Rikter, sier til Dagbladet at de ikke har fått noen indikasjoner på at nordmenn skal ha blitt skadd i eksplosjonen.

Så langt er det ikke kommet opplysninger om bakgrunnen for eksplosjonen, melder BBC.

Ida Grinde fra Tromsø er på ferie sammen med venninnegjengen. De ble vitner til eksplosjonen.
- Vi satt og spiste på en restaurant da vi hørte et stort smell. Det var som om en stor betongplate hadde falt i bakken, forteller 20-åringen til Nordlys.

- Hele stranda reiste seg
Hun sier til Dagbladet at de gikk fra maten og i retning smellet.
- Hele stranda reiste seg og løp i den retningen, så vi gikk også bort. Det luktet svidd og var mye røyk der. Bilen var helt svart og i fillebiter. Vi forsøkte å komme nærmere, men de var raskt ute med å sette opp sperringen. Til slutt ble vi jagd bort, de var vel redde for nye eksplosjoner på grunn av drivstoffet. Nå ligger vi på stranda igjen, forteller 20-åringen til Dagbladet.

Jentegjengen har vært på ferie i snart to uker og reiser hjem igjen på lørdag. Selv om eksplosjonen har lagt en liten demper på ferien er de ikke redde.
- Vi tenker at nå har det skjedd her, så da drar de videre. De hjemme er nok mer bekymret enn oss, mener hun.

50 skadd i går
I går ble 50 mennesker skadd da en bilbombe rammet forlegningen til spanske paramilitære styrker i den nordlige byen Burgos.

Myndighetene mistenker den baskiske separatistbevegelsen ETA for å stå bak gårsdagens angrep. ETA har denne uken 50-årsjubileum siden opprettelsen.

 ETA, som ble dannet 31. juli 1959, har fått skylda for 850 drap siden kampen for en uavhengig baskisk stat utviklet seg til å bli voldelig i 1968. I morgen er det 50 år siden gruppa ble dannet.

Dagbladet kommer med mer.

HØRTE SMELLET: Tromsø-jentene Elisabeth, Stine, Silje, Susanne, Kristin, Marthe, Anne-Marthe, Stine og Ida spiste på en restaurant like ved politistasjonen. Foto: Ida Grinde/Nordlys
HØRTE SMELLET: Tromsø-jentene Elisabeth, Stine, Silje, Susanne, Kristin, Marthe, Anne-Marthe, Stine og Ida spiste på en restaurant like ved politistasjonen. Foto: Ida Grinde/Nordlys Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling