Flyplasser vil ta «nakenbilder» av deg

Nye kroppsscannere kommer som en reaksjon på terrorforsøket der en 23-åring smuglet eksplosiver ombord i et fly i forrige uke.

SLIK BLIR DU SETT: En medarbeider på Manchester flyplass i Manchester demonstrerer hvordan kroppsscanningen fungerer. FOTO: AFP/PAUL ELLIS
SLIK BLIR DU SETT: En medarbeider på Manchester flyplass i Manchester demonstrerer hvordan kroppsscanningen fungerer. FOTO: AFP/PAUL ELLIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Kjønnsorganet ditt er godt synlig for flyplasspersonell når du går igjennom de nye kroppsscannerene.

I dag annonserte Schipol flyplass i Amsterdal at de vil ta i bruk en slik scanner. Dette er en reaksjon på terrorforsøket mot et Northwestern Airlines fly i forrige uke som tok av fra Schipol i retning Detroit, melder CNN.

Ville sprenge flyet23 år gamle Umar Farouk Abdulmutallab kom seg ombord med en bombe 1. juledag. Han forsøkte å detornere bomben over Detroit, men ble overmannet før han klarte å gjennomføre.

I en melding som i dag ble lagt ut på et islamistisk nettsted, hevder gruppa, som kaller seg den arabiske grenen av al-Qaida, at den utstyrte 23-åringen fra Nigeria med «teknisk avansert utstyr», men at bomben ikke ble detonert på grunn av en teknisk feil.

- Sikkerheten sviktetUSAs minister for innenlandssikkerhet, Janet Napolitano, måtte mandag i forrige uke innrømme at sikkerheten sviktet da nigerianeren kom seg om bord i flyet.

Navnet til Abdulmutallab sto på en overvåkingsliste, og han hadde et kraftig sprengstoff på kroppen. Likevel slapp han gjennom sikkerhetskontrollen.Schipol flyplass har etterforsket hendelsen og har nå kommet fram til at det er behov for å styrke sikkerheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer