Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyplassmekling i mål på overtid: Steiken avblåst

- Vi er i mål. 

GARDERMOEN RAMMES IKKE SØNDAG: Men flyplassene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø vil bli rammet dersom partene ikke kommer til enighet. Foto: NTB scanpix
GARDERMOEN RAMMES IKKE SØNDAG: Men flyplassene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø vil bli rammet dersom partene ikke kommer til enighet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyplassmeklingen fortsatte på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til søndag.

Like før klokka 0400 i natt får Dagbladet bekreftet at partene - NHO Luftfart og fagforbundet Junit - er enige om en avtale og at streiken, med planlagt oppstart søndag, dermed er avblåst.

- Vi er i mål, ja. Det har vært krevende forhandlinger, men hele tiden har partene vært samarbeidsvillige og til slutt fant vi en lokalløsning og en sentralløsning, sier forhandlingssjef Bente Ørberg i Junit til Dagbladet.

Fagforeningen Junit og NHO Luftfart møttes hos Riksmekleren klokken 10 lørdag formiddag. Dersom de ikke hadde lykkes med å bli enige om en avtale i løpet av meklingen, ville bakkeansatte ved flyplassene i Trondheim, Bergen, Stavanger og Bodø gått ut i streik fra søndag morgen.

Forhandlingslederen sier hun var bekymret for mulighetene for en streik.

- Ja, det var jeg. Men vi ante mulighetene for en løsning rundt klokka 2330, og da valgte vi å forhandle på overtid. Det er jeg veldig glad for nå, sier Ørberg.

- Du var redd dere ikke kom i mål?

- Ja.

I underkant av 200 bakkeansatte kunne blitt tatt ut i streik. Ifølge Junit ville streiken ha påvirket innsjekking, billettkontorer, utganger og administrasjon fra og med søndag.

Ørberg forteller at spliden var størst rundt de bakkeansatte i Widerøe Ground Handling. Her har de ansatte fått et lønnstillegg på 2,6 prosent.

- I tillegg får alle som er omfattet av avtalen mulighet for et kompetansetillegg i lønnen, forteller hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling