Flyplassmotstandere bak granater

TOKYO (NTB-AFP): En ytterliggående gruppe på venstresiden i Japan har erkjent at den fyrte av tre granater mot flyplassen i byen Narita natt til i går. Ingen ble alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Japanske medier fikk en pressemelding fra en gruppe som kaller seg Kakumeigun, eller revolusjonshæren. Kakumeigun er den militære delen av en revolusjonær arbeiderorganisasjon som er imot flyplassen og planer om videre utbygging. Flyplassen Narita er Japans største.

Gjerningsmennene skrøt i pressemeldingen av at de hadde gjennomført «en grundig rasering av hovedterminalen og stengning av flyplassen» og at de hadde vunnet en viktig militær seier «ved å vinne over de anti-revolusjonære olympiske sikkerhetssystemene» .

6000 politi- og sikkerhetsfolk overvåker flyplassområdet i forbindelse med OL som åpner i Nagano lørdag. Sikkerhetstiltakene er innskjerpet etter at det lyktes å fyre av granater inne på området.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer