Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyplasstreiken avverget

Etter over fire timer på overtid, kom YS Navo i natt til enighet med Avinor AS om lønnsoppgjøret for 2003. Den varslede flyplasstreiken er dermed avverget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rett før klokken 4.30 i natt aksepterte partene et forslag fra meklingsmannen. Det blir dermed ingen flyplasstreik, sier meklingsmann Geir Engebretsen til NTB.

Resultatet innebærer at de som omfattes av løsningen gis en garanti for at lønnsutviklingen i 2003 skal følge utviklingen for staten dette året.

- En slik løsning er uproblematisk for oss. Vi har hele tiden stått for at ingen skulle komme dårligere ut enn statsansatte i 2003. Jeg er glad for at vi unngikk en streik som ville rammet våre kunder og flypassasjerer, sier Avinors administrerende direktør Randi Flesland i en pressemelding.

Dersom meklingen ikke hadde ført fram, ville drøyt 140 ansatte blitt tatt ut i streik ved flyplassene i Bergen og Sandnessjøen fra klokken fem onsdag morgen.