Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyprisene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • For flyprisen mellom Oslo og Tromsø kan man fly fra Gardermoen til San Francisco eller Bangkok, skriver Aftenposten. Det er nesten dobbelt så dyrt å fly mellom nord og sør i Norge som i Sverige. Ikke bare fører dette til diskriminering av beboerne i Nord-Norge, det gir det også næringslivet der et konkurransevridende handikap. Derfor skal Kommunaldepartementet og Samferdselsdepartementet nå granske forholdene og finne årsakene.
  • Vi ønsker en slik gransking velkommen. Flyprisene mellom nord og sør i samme land kan ikke bare være avhengig av kommersielle hensyn, de er også et nasjonalt anliggende. En gransking vil kunne avdekke om de meningsløse prisene skyldes for mange ruter, for liten konkurranse, for høye avgifter eller forbrukernes manglende mulighet til å påvirke prisene. Så er det viktig at man setter inn virkemidler for å bedre forholdet raskt.
Hele Norges coronakart