Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flypriser i fritt fall

TORP (Dagbladet): 500 kroner fra Oslo til Paris og Brussel. Det blir prisen når Ryanair trolig starter nye direkteruter neste sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor reiste 108.000 med Ryanair fra Torp til London, og nå vil selskapet satse på nye byer.

Fra sommeren 2000 planlegges det billigfly fra Torp til Paris og Brussel - og det blir priser som ingen før har sett maken til.

1000 kroner tur-retur kan bli prisen, og det skal være flere avganger hver dag. Ryanair utvider dessuten fra to til tre avganger hver dag mellom Torp og London fra årets sommersesong.

Ga opp andre byer

Ryanair hadde tanker om å starte med billigfly fra Bergen, Stavanger og Trondheim til London. Men har gitt opp.

- Norske luftfartsavgifter er skyhøye, sier Jeans. Det vi må betale for å bruke norske statseide flyplasser er to til tre ganger høyere enn det vi må betale på andre flyplasser i Europa. Vi vil derfor konsentrere oss om privateide Torp, og gleder oss over at på rekordtid har Ryanair tatt 11 prosent av de som reiser fra Oslo til London. Målet er å øke til 20 prosent, sier Jeans.

Oslo - London er en av flyforbindelsene i Europa med flest passasjerer. Hvert år reiser det 1 million med fly mellom de to byene. Nå er det seks selskaper som konkurrerer: Braathens, Color Air, British Midlands, British Airways, Ryanair og SAS. Nå reduserer SAS som det første selskapet på frekvensen fra London til Oslo ved å fjerne et fly hver dag.

Braathens og KLM

I år legges det ut 800.000 seter fra norske flyplasser til Amsterdam, en million seter til København og til London samt 200.000 seter til Frankfurt.

Nå starter KLM/Braathens med tre direkte fly hver hverdag fra Torp til Amsterdam.