Flyr gratis resten av livet

Tidligere sjefer og styremedlemmer i SAS får fly gratis resten av sitt liv, selv om de ikke lenger jobber for selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS' nåværende ledelse og styre får ta med seg ektefeller og barn under 20 år gratis til reisemål over hele verden. Men denne avtalen gjelder også etter at de har sluttet i selskapet. Denne spesialavtalen gjelder for livstid, og inkluderer minst ni personer, blant annet tidligere styreformann Harald Norvik og eks-toppsjef Jan Carlzon, melder den svenske avisa Dagens Industri.

Ingen plassgaranti

Likevel er det ingen garanti for at de tidligere SAS-toppene kommer med på den reserverte flyreisen. De får nemlig bare benytte seg av en type stand-by-billetter som gjør at de må stå igjen på flyplassen hvis flyet er fullbooket. Informasjonssjef i SAS, Bertil Ternert, understreker også at dette er et skattepliktig frynsegode. - Alle flyselskaper har liknende ordninger, sier informasjonssjefen.

Måtte gå etter avsløring

Det var ikke mulig for Dagens Industri å få utlevert en komplett liste over hvem denne avtalen gjelder for. Men avisa har fått bekreftet ni navn, inkludert tidligere administrerende direktør Jan Stenberg, som måtte forlate selskapet etter avsløringer om prissamarbeid mellom Maersk Air og SAS.

FRIBILLETTER LIVET UT: Den tidligere konsernsjefen Janne Carlzon med familie får fly gratis. Også tidligere styreformann Harald Norvik nyter godt av samme ordning.