Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyr som normalt i Norge

Men kan bli noen innstillinger dersom det tyske luftrommet stenges.

 PROBLEMFRITT:  Både Avinor og flyselskapene forventer en problemfri dag i flytrafikken her i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
PROBLEMFRITT: Både Avinor og flyselskapene forventer en problemfri dag i flytrafikken her i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge er ikke blitt hardt rammet av askeskyen fra Island i denne omgang. I går ble et fåtall fly innstilt, og i dag ser det ut til å bli en normal dag på vingene i norsk luftrom.

- Siste informasjon vi har fått er at alt går greit. Vi flyr som normalt nå på morgenkvisten, sier informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS til Dagbladet.

Avinor opplyser at det bare er lave konsentrasjoner i aske i deler av norsk luftrom, og at det derfor forventes normal flytrafikk på fastlandet i morgentimene.

- Det ser bra ut inntil videre. Vi følger selvsagt med på kartene og hva myndighetene sier, men akkurat nå har vi ingen problemer, sier Åsa Larsson i Norwegian Media til Dagbladet.

- Krysser fingrene - Utover formiddagen tilsier prognosene at askeskyen vil være helt ute av Fastlands-Norge, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen.

Luftrommet over Nord-Tyskland ble stengt i morgentimene, og dersom askeskyen fortsetter å skape problemer i Tyskland vil det selvsagt også få konsekvenser for norske flyginger til eller fra landet.

- Ellers er det Longyearbyen, Keflavik og Aberdeen vi må følge med på. Så får vi bare krysse fingrene for at det ordner seg nå, sier Hovland i SAS.

Svalbard fortsatt stengt Avinor opplyser også at helikoptertrafikken fra Rogaland har kommet i gang igjen etter at den en periode var stanset.

Prognosene tyder imidlertid på at situasjonen over Svalbard vil fortsette utover dagen.

Både SAS og Norwegian fikk i går tillatelse til å fly i områder med medium askekonsentrasjon.

- Med den tillatelsen har vi litt mer fleksibilitet. Ting er fortsatt litt avhengig av hva som skjer, men det ser bra ut, sier Åsa Larsson i Norwegian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media