UPÅVIRKET AV UKRAINA-ULYKKE:  Norwegian flyr Oslo - Kiev mandag etter opprinnelig plan. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.
UPÅVIRKET AV UKRAINA-ULYKKE: Norwegian flyr Oslo - Kiev mandag etter opprinnelig plan. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.Vis mer

Flyr til Ukraina som normalt

Men 22 timer Norwegian-forsinkelse i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norwegian flyr sin rute mellom Oslo og Ukrainas hovedstad Kiev som før, tross nedskytingen av passasjerflyet fra Malaysia Airlines over ukrainsk luftrom torsdag.

Kiev er lenger vest i Ukraina, og Norwegian bruker ikke luftrommet der nedskytingen skjedde på sine ruter østover.

Neste Norwegian-fly fra Oslo til Kiev går mandag.

Tilsvarende rute sist fredag ble kansellert.

- Men det skyldtes tekniske problemer og hadde ikke noe med ulykken å gjøre, opplyser pressekontakt Julius Støbach i Norwegian til Dagbladet.

22 timer forsinket
Selskapet har også hatt andre tekniske problemer fredag og lørdag, nok en gang med det nye langdistanseflyet Dreamliner.

260 passasjerer var klare på Arlanda i Stockholm for å reise til Los Angeles klokka 14 fredag.

Etter en rekke meldinger om nye tidspunkter kom LA-passasjerene avgårde lørdag ved 12-tiden - 22 timer forsinket.

SAS tilbyr endring på Tel Aviv
Flykatastrofen i Ukraina får heller ingen umiddelbare følger for SAS.

- Våre ruter fra Skandinavia til Østen går over Finland og Sibir, ikke over Ukraina. Det er enklere å se på en globus enn et flatt kart at det er korteste rute, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Dagbladet.

SAS' rute til Tel Aviv må derimot fly rundt en luftsone som er forbudt for sivil luftfart i forbindelse med krigshandliongene på Gaza.

- Luftrommet 40 kilometer ut fra kysten av Gaza er stengt, men det er ingen store operasjon å fly rundt. Så vår Tel Aviv-rute går som normalt med muligheter for passasjerer til å booke om bestilte billetter, sier Johansen til Dagbladet.

Foreløpig fra til 31. juli tilbyr SAS sine Tel Aviv-passasjerer å booke om av hensyn situasjonen på bakken.