Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyruta sprakk og det kom røyk i cockpit

SAS-fly måtte snu etter dramatikk i lufta. - Kapteinen kunne ikke snakke med oss fordi han hadde på seg surstoffsmaske, forteller passasjer.

ETTER LANDING:  Ruta i cockpiten på SAS-flyet sprakk og det var også røykutvikling inne i cockpiten. MMS-foto: Vanja Nordås
ETTER LANDING: Ruta i cockpiten på SAS-flyet sprakk og det var også røykutvikling inne i cockpiten. MMS-foto: Vanja Nordås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et SAS fly på vei fra Oslo lufthavn Gardermoen til Stavanger flyplass, måtte i ettermiddag returnere til Gardermoen på grunn av røyk i cockpiten og ei sprukket flyrute.

- Uvanlig nok så skjedde disse to tingene samtidig. Hvorfor det oppsto røyk i cockpiten er det for tidlig å si noe om. Som regel så handler det om ledninger eller at røyk fra utsiden trenger inn, men dette blir bare spekulasjoner, sier Kenneth K. Vikse, kommunikasjonsdirektør i SAS, som understreker at passasjerene aldri var i fare.

- Selv om dette er uvanlig så var det overhode ikke farlig. Kapteinen gjorde som han skulle i slike situasjoner, snudde og flyet landet uten komplikasjoner, men med beredskap på flyplassen i henhold til rutinene, sier Vikse.

Surstoffmaske For passasjerene om bord opplevdes det likevel skremmende. 

- Jeg kjente en merkelig lukt, men tenkte ikke over det. Plutselig så sier de over høyttaleren at flyet må snu på grunn av røykutvikling. Kapteinen kunne ikke snakke til oss for han satt med surstoffmaske, så kom dette med ruta og selvsagt var det også masse turbulens samtidig,forteller Vanja Nordås, som var om bord på flyet sammen med sin seks år gamle sønn.

 - Selv om de sa at det ikke var farlig, så var jeg ganske stressa. Det var hun jeg satt ved siden av. Vi satt og holdt hverandre i hendene. At det ikke er farlig, sier de sikkert uansett, sa vi til hverandre, sier Norås, som fortsatt har høy puls etter at flyet er trygt på bakken. 

- Dette var den første flyturen til sønnen min, så det er typisk at det blir slik, sier hun. 

Da de landet på Gardermoen ca klokken 16 ble de møtt av brannbiler og ambulanse, men landingen gikk rolig for seg, ifølge Norås.  
Passasjerene er booket om til et seinere fly til Stavanger i kveld.

DRAMATISK FØRSTEREISE:  Elliot Nordås (6) kjørte fly for første gang i dag. Under flyturen sprakk ruta i cockpiten inne hos kapteinen og det oppsto også røyktuvikling. Her trygt på landejorda sammen med mamma Vanja Nordås.MMS-foto: Privat
DRAMATISK FØRSTEREISE: Elliot Nordås (6) kjørte fly for første gang i dag. Under flyturen sprakk ruta i cockpiten inne hos kapteinen og det oppsto også røyktuvikling. Her trygt på landejorda sammen med mamma Vanja Nordås.MMS-foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media