Flys til Jordan

JERUSALEM (Dagbladet): Røde Halvmåne-arbeideren Mahmoud al-Sa'di (29) og en av hans forbrente kolleger er snart på vei til Jordan for medisinsk hjelp, takket være Røde Kors, UD og norske ambulansesjåfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veldig bra, sier Kristin Halvorsen.

Tre Røde Halvmåne-ansatte ble kraftig forbrent da israelske styrker skjøt på sykebilen de kjørte i for litt over to uker siden.

En norsk lege fra Haukeland sykehus har undersøkt hjelpearbeiderne.

Etter hans vurdering må to av dem sendes til Jordan for ytterligere behandling. Tirsdag kveld ble det fortsatt vurdert om tredjemann også skulle flyttes. Trolig blir han igjen på sykehuset i Jerusalem.

- Nå får de en helt ny mulighet til å klare seg. Det er veldig bra at så mange i Norge heiv seg rundt så fort sånn at de kan få ordentlig hjelp, sier Kristin Halvorsen, som møtte de tre brannofrene for tre dager siden.

UD, Røde Kors og norske ambulansesjåfører har engasjert seg sterkt for å redde de tre hjelpearbeiderne som ble skadd da de var på vei for å redde liv. Arbeidet gjør at de tre hjelpearbeiderne kan få ordentlig medisinsk hjelp på jordanske sykehus.

I helga ble det på nytt skutt mot en av Røde Halvmånes biler på Vestbredden.

Denne gangen gikk ingen liv tapt. Natt til i går ble to ambulanser stoppet av israelske styrker på Gaza-stripen. Ambulansepersonellet ble tatt i forvaring, og ble løslatt først etter elleve timer.

GRUSOMT: Kristin Halvorsen besøkte Mahmoud al-Sa'd på sykehuset i Jerusalem. Hun var rystet.