Flyselskap beklager etter Obama-kampanje: - Respektløst

Nå er den slettet fra alle deres sosiale medier-plattformer.

SE TV: Flyselskapet Alitalia har fått kritikk de siste dagene, etter at de lanserte en kampanje der en skuespiller portretterer USAs tidligere president, Barack Obama, på noe upassende vis. Reporter: Emilie Rydning. Video: Alitalia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det italienske flyselskapet Alitalia har lagt seg flate etter at de lanserte en kampanje, der en skuespiller portretterer USAs tidligere president, Barack Obama, ikledd «blackface».

I den store kampanjen utstedt på sosiale medier, promoterte flyselskapet, gjennom fire videoer, deres direkteflyging fra Roma til Washington. Skuespilleren, som portretterte Obama, kunne ses dekt med «mørk» sminke, for å etterlikne den tidligere presidentens ansiktsfarge.

Kampanjen inneholdt også satiriske innslag av personer som portretterte Abraham Lincoln, George Washington og Donald Trump.

- Respektløst

Det tok ikke lang tid før de fire videoene brakte flyselskapet under massiv storm på plattformer som Facebook og Twitter, ifølge The Independent.

Den britiske avisa siterer brukere, som i kommentarfelt, kalte kampanjen «oppsiktsvekkende» og «respektløs».

- Dette kan anses som en rasistisk handling, skrev en bruker, og siktet til «blackface»-sminken.

Ifølge New York Times, forsvarte en talsmann for flyselskapet først kritikken ved å hevde at skuespilleren ikke var mørkhudet, og simpelthen trengte sminken for å «framheve» ansiktstrekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer