BEKLAGER:  Flyselskapet Singpore Airlines beklaget lørdag meldingen de hadde sendt ut i sosiale medier rett etter at Malaysia Airlines flight MH17 ble skutt ned i Ukraina. Foto: REUTERS
BEKLAGER: Flyselskapet Singpore Airlines beklaget lørdag meldingen de hadde sendt ut i sosiale medier rett etter at Malaysia Airlines flight MH17 ble skutt ned i Ukraina. Foto: REUTERSVis mer

Flyselskap beklager «ufølsom melding» etter flytragedien i Ukraina

Sendte ut melding om at de ikke fløy i ukrainsk luftrom bare få timer etter at tragedien var et faktum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noen timer etter at Malaysia Airlines-flyet ble skutt ned over Ukraina og 298 personer ble drept, benyttet flyselskapet Singapore Airlines anledningen til å meddele i sosiale medier at de ikke fløy i ukrainsk luftrom.

Meldingen ble delt både på selskapets Facebook-side og Twitter-konto.

Meldingen fikk mange reaksjoner og flere mente det var ufølsomt av flyselskapet, og etterlyste at Singapore Airlines i det minste uttrykte sin medfølelse overfor ofrene og deres familier.

«Skammelig», skriver en Facebook-bruker.


«Den mest upassende statusoppdateringen noensinne. Vis litt respekt», skriver en annen.

Flere bemerker også at selskapet ikke opplyser om at de har flydd der tidligere, men at de etter at flystyrten var et faktum, bestemte seg for å gjøre om på rutene sine.

Andre mener imidlertid at folk overreagerer, og at Singapore Airlines kun kom med en nyttig faktaopplysning.

Lørdag beklaget flyselskapet meldingen i sosiale medier.

- Vi er klar over at vår Facebook- og Twitter-oppdatering fredag morgen kan ha virket ufølsom for noen, sier en talsperson for Singapore Airlines i en pressemelding, ifølge Sydney Morning Herald.

Samtidig opplyses det at de hadde mottatt mange henvendelser fra kunder som ønsket informasjon om flyrutene deres.

- Vi innser at informasjonen kunne ha vært kommunisert på en bedre måte, og vi beklager om vi har støtt noen av våre kunder eller andre personer, står det å lese i pressemeldingen.