Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyselskap ber passasjerene gå på do først

All Nippon Airways tar nye skritt for å redusere drivstofforbruket og dermed CO2-utslippene.

VIL SKÅNE MILJØET:  All Nippon Airways ser helst at du gjør ditt fornødne før du stiger om bord: Foto Katsumi Kasahara/AP/Scanpix
VIL SKÅNE MILJØET: All Nippon Airways ser helst at du gjør ditt fornødne før du stiger om bord: Foto Katsumi Kasahara/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et japansk flyselskap tar nye skritt for å redusere drivstofforbruket og dermed CO2-utslippene.

ANA har beregnet at om halvparten av passasjerene går på do før de border flyet, kan utslippene av CO2 reduseres med 4,2 tonn i måneden, ifølge talskvinnen Megumi Tezuka.

Selskapet har også planer om å gjenvinne papirkrus og plastflasker og bruke spisepinner av tre i stedet for plast som ledd i arbeidet for å gjøre mer for miljøet.

Tiltakene følger etter andre flyselskapers fantasifulle ideer for å redusere miljøbelastningen, som for eksempel å redusere vekten på selskapenes magasiner, gjøre håndtakene på gafler og kniver tynnere og bruke lettere matvogner og porselen.

ANA er ikke det første selskapet som fokuserer på doene for å spare penger eller miljøet. Ryanair har tidligere sagt de skal begynne å ta betalt for å bruke toalettene på flyet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling