Flyselskap droppet London-rute for å slippe å ta om bord israelere

Kuwait Airlines i disputt med amerikanske myndigheter.

NEKTER Å FØYE SEG ETTER USA:  Flyselskapet Kuwait Airlines har lagt ned sin rute mellom storbyene New York og London. Dette etter press fra amerikanske myndigheter om å føye seg etter landets antidiskrimineringslover. Foto: Scanpix
NEKTER Å FØYE SEG ETTER USA: Flyselskapet Kuwait Airlines har lagt ned sin rute mellom storbyene New York og London. Dette etter press fra amerikanske myndigheter om å føye seg etter landets antidiskrimineringslover. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flyselskapet Kuwait Airlines har lagt ned sin rute mellom storbyene New York og London.

Dette etter at amerikanske myndigheter truet med å gå til sak etter at selskapet, ifølge USAs transportdepartement, hadde nektet å selge ta om bord en israelsk passasjer, skriver CNN.

Årsaken til dette skal ha vært at flyselskapet ikke godtok passet hans.

Ifølge den amerikanske kanalen skal Kuwait Airlines ha mottatt et brev fra departementet der de fikk beskjed om å rette seg etter USAs antidiskrimineringslover innen femten dager.

Deretter valgte selskapet å innstille samtlige avganger mellom JFK-flyplass og Heathrow.

- Den 15. desember ble vi informert av Kuwait Airlines om at de ikke kommer til å fly mellom flyplassene, sier en talsmann for USAs transportdepartement til CNN.

Statssekretær Anthony Foxx har tidligere uttalt at alle flyselskap må unngå diskriminering om de ønsker å drive virksomheten sin i USA.

Kuwait Airlines har tidligere uttalt at de ikke diskriminerer, men at de kun godtar pass som er gyldige i Kuwait - et av seksten land i verden som ikke godtar israelske pass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer