Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyselskap får gjennomgå etter skandale: 3000 meter over bakken filmer passasjeren den åpne kabindøra

- Jeg trodde jeg skulle dø av hodepine, forteller en reisende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sikkerheten til flyselskap i lavprissgmentet er blitt heftig diskutert i Sør-Korea de siste dagene etter at en gruppe passasjerer hadde en svært skremmende opplevelse, skriver blant annet The Korea Herald.

Det var søndag en flypassasjer lastet opp en video som tydelig viser at kabindøren foran i Boeing 737-flyet ikke var forseglet på en skikkelig måte. Jin Air flyvning LJ038 til byen Busan sørøst i landet måtte dermed snu for nødlanding.

Se klippet øverst i saken.

Lå på 10 000 fot
Kapteinen, som hadde ansvaret for 163 passasjerer og besetning om bord, valgte å returnere til Mactan-Cebu internasjonale flyplass på Filippinene rundt 30 minutter etter avgang, melder avisen.

Flyet lå i en høyde på 10 000 fot, rundt 3000 meter, da kabinbesetningen rapporterte om merkelige lyder fra kabindøren foran i flyet, og avgjørelsen om å snu ble tatt.

Sinte passasjerer skal ha klaget på at de skalv av frykt i nesten en time uten forklaring på støyen og turbulensen de opplevde, og flere fortalte at de fikk hodepine og vondt i ørene, men det meldes ikke om alvorlige personskader.

- Trodde jeg skulle dø
Passasjer Kim Jin-Bae uttalte seg etter hendelsen.

- Jeg trodde jeg skulle dø av hodepine. Jeg var helt nummen, forteller han til koreanske TV-medier.

Etter landingen måtte kabindøren åpnes manuelt fra utsiden av flyet, skriver The Korea Herald. En talsperson fra Jin Air nekter for at passasjerene ikke ble informert.

- Besetningen kom med flere kunngjøringer om hvorfor flyet returnerte. Vi sørget også for hotellrom til passasjerene.

Sør-Koreas transportdepartement skal nå gjennomføre kontroll av vedlikeholdshistorikken, samt følge opp om besetningen gjennomførte tilstrekkelige sikkerhetsprosedyrer. Samtidig skal rutinene til alle de seks lavprisselskapene gjennomgås.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media