Flyselskap i turbulens:
Ba ammende mor dekke seg til

Det stormer rundt flyselskapet KLM etter at en flyvertinne ba nybakt mor om å dekke seg til. Hun fikk nei. - Resten av turen ville ikke flyvertinnen se meg i øynene, skriver moren.

FULGTE PROTOKOLLEN: Ifølge KLMs retningslinjer har flyvertinnen handlet i tråd med reglene da hun ba moren dekke seg til. Det er av hensyn til passasjer som kan bli fornærma. Foto: NTB Scanpix
FULGTE PROTOKOLLEN: Ifølge KLMs retningslinjer har flyvertinnen handlet i tråd med reglene da hun ba moren dekke seg til. Det er av hensyn til passasjer som kan bli fornærma. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Shelby Angel var på vei fra San Francisco til Amsterdam forrige måned da hendelsen hun ønsker å varsle om fant sted. Før flyet hadde tatt av, kom en flyvertinne bort til småbarnsmoren, bærende på et teppe.

- Hvis du skal fortsette å amme, må du dekke deg til, skriver Angel at flyvertinnen sa til henne.

Hun fortalte flyvertinnen at datteren ikke likte å bli tildekket. Å dekke henne til ville gjøre henne opprørt, siden hun er en aktiv liten krabat.

- Da advarte hun meg med å si at hvis noen klaget, ville det være mitt problem å hanskes med, skriver hun videre.

- Ingen klaget

Det var ingen som klaget, ifølge Angel. På ingen av de tidligere flyvningene hun har tatt med dattera si, har hun opplevd noen klager. Heller ikke når hun har ammet på offentlige steder. Bortsett fra denne flyvertinnen, hevder Angel.

- Resten av turen ville ikke flyvertinnen se meg i øynene. Jeg følte meg ekstremt ukomfortabel og respektløst behandla, skriver en opprørt Angel.

Angel understreker at hun alltid prøver å være diskré, men noen ganger vil huden vises. Hun trekker også fram at hun ammer datteren for å roe henne ned før flyturen. Det hjelper henne å sove.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer